Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

25. 09. 2019. 12:20 >> 12:20
14

BOGDANOVIĆ VJERUJE

Odbor ima vremena da završi posao

Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima dovoljno vremena da do kraja godine završi posao i kreira sva rješenja, ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, ocijenio je generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović.

 

On je kazao da političke subjekte u Odboru predstavljaju poslanici sa zavidnim političkim, pravnim i izbornim iskustvom, koji sa ekspertima iz Venecijanske komisije, OEBS-a, ODIHR-a i Evropske komisije u najkraćem mogućem roku mogu sva predložena rješenja pretočiti u normu.

“Ukoliko se zaista žele slobodni i pošteni izbori, Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva ima sasvim dovoljno vremena za kreiranje svih rješenja koja blokiraju višedecenijsku izbornu krađu”, rekao je Bogdanović.

On je za agenciju Mina naveo da Demokrate uporedo sa predlaganjem pravila o radu Odbora predlažu i konkretna normativna rješenja po svakoj od tačaka Briselskog plana.

“Kada na stolu Odbora imate precizno opisana rješenja za blokadu izbornih manipulacija i izbornog kriminala, onda vam ne treba mnogo vremena za konkretizaciju određenih rješenja”, kazao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, pravila koja Demokrate predlažu ubrzavaju proces, jer njihovim usvajanjem ne ostavlja se prostor za kreativna tumačenja pojedinih odredbi Odluke o obrazovanju Odbora i sporenjima tokom rada na sjednicama tog tijela.

“Vidjeli smo da je upravo ilegalan rad kakav se do sada praktikovao blokirao rad Odbora punih godinu. Panika u Demokratskoj partiji socijalista (DPS) nastala je onog trenutka kad je Odbor profunkcionisao i stigla prva konkretna normativna rješenja”, kazao je Bogdanović.

Upitan da prokomentariše izjavu poslanika DPS-a Predraga Sekulića da su Demokrate na posljednjoj sjednici Odbora pokazale da ne žele dogovor, Bogdanović je kazao da razumiju nervozu i frustraciju predstavnika DPS-a u tom privremenom skupštinskom tijelu.

“Demokrate su za samo nekoliko dana otkrile sve malverzacije koje su “iskusni” izborni manipulatori pokušali da realizuju preko leđa opozicionih političkih subjekata”, rekao je Bogdanović.

Prema njegovim riječima, Demokrate su otkrile da su sveobuhvatnu izbornu reformu planirali tek nakon parlamentarnih izbora sljedeće godine, da parlamentarne radne grupe nijesu formirane i da su sazivane bez prisustva opozicije.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније