Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

25. 09. 2019. 18:42 >> 18:47
14

ŠARANOVIĆ

"Neformalne grupe DPS-a opstruiraju rad Odbora"

Demokratska partija socijalista, već treći put zaredom, obmanjuje predstavnike međunarodnih institucija, saopštila je Demokratska Crna Gora.

"Za danas su zakazali sastanak fantomskih radnih grupa 5 i 6 sa ekspertskom delegacijom ODIHR-a, a povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja. Demokrate su više puta ukazale na fantomski karakter radnih grupa koje nisu ni formirane, nego su, bez prisustva opozicionih predstavnika, funkcionisale kao neformalna okupljanja na kojima su oni koji kradu izbore tobože radili na rješenjima koja bi ih spriječila da i ubuduće kradu", saopštio je Danilo Šaranović, poslanik Demokrata.

DPS ta, kako je kazao, partijska rješenja, namjerava da "poture" predstavnicima OEBS-a pod firmom rješenja Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

"Jasno je da je to samo još jedan, u nizu, pokušaj opstrukcije rada Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, čije se legitimno funkcionisanje stavlja u stranu kako bi se pred licem ekspertske delegacije ODIHR-a pojavila samo rješenja samozvanih, fantomskih radnih grupa, grupa koje imaju jednopartijski karakter, te kao takva ne mogu imati nikakav legitimitet", naveo je Šaranović.

On je upitao DPS zašto se ustručava da dostavi odluke o formiranju radnih grupa ako ih je formirao u nekoj regularnoj proceduri.

"ašto dovodite u zabludu eksperte Venecijanske komisije? Zašto želite da dovedete u zabludu i ekspertsku delegaciju ODIHR-a? Koga ste podvalili gospođi Tatjani Bogušević kada radna grupa pravno ne postoji? Koga podvaljujete, u Plavom i Crvenom salonu Skupštine Crne Gore, danas ekspertskoj delegaciji ODIHR-a? Kako ćete im objasniti zašto ste ih pozvali kada radne grupe sa kojim im sastanak dogovarate ne postoje? Hoćete li ih upoznati sa tim da im na čitanje ne dajete tekstove koje je usvojio ili, bar, razmatrao Odbor, nego da im dajete pismene sastave članova radnih grupa iz DPS i drugih stranaka vladajuće koalicije? Da li ste svjesni da je stavljanje oznaka Skupštine Crne Gore na svoj, odnosno tekst fantomske radne grupe, kriminalni čin?", navodi se u saopštenju Šaranovića.

On je poručio da niko u DPS-u "nema petlje" da stane iza organizacije sastanaka sa ODIHR-om.

"Svi izbjegavate odgovornost i perete ruke od ovoga što radite. To ne biste činili da nijeste i sami svjesni da danas, pred delegaciju ODIHR-a, izvodite partijsku družinu koju ćete lažno predstaviti kao radnu grupu Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu", istakao je Šaranović.

Poslanik Demokrata poručuje da ništa od onog što je DPS jednostrano usvojio u okviru neformalnih radnih grupa, nikoga ni na šta ne može obavezivati.

"To, eventualno, može imati važenje na njihovom Kongresu ili, recimo, po kućama i stanovima koje su dobijali po povoljnim uslovima. Njihove neformalne grupe služe samo za opstrukciju rada pravog Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva, što se već pokazalo nebrojeno mnogo puta", zaključio je Šaranović.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније