Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

26. 09. 2019. 17:50   >>  17:48

GVOZDENOVIĆ ISTAKAO

Previše vremena potrošeno na procedure i rasprave

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva treba konačno da nastavi rad na zakonima, jer je previše vremena potrošeno na procedure i rasprave o tome koliko će članova imati, ocijenjeno je na sastanku potpredsjednika Skupštine Branimira Gvozdenovića sa ambasadorom Belgije, Adamom Kunradom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, glavna tema sastanka bila je trenutna politička situacija u Crnoj Gori.

„Ambasador je izrazio veliku zainteresovanost za rad i trenutnu situaciju u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva“, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je informisao sagovornika o situaciji u Odboru od samog formiranja i uputio ga i na situaciju od prethodnog ciklusa, odnosno 2016. godine kada je u Vladi zajedno radila pozicija i opozicija, kao i na aktivnosti na unaprjeđenju izbornog zakonodavstva u 2017, prošloj i ovoj godini.

On je, kako se navodi, upoznao ambasadora sa svim što je do sada urađeno u Odboru, da su na javnom konkursu izabrani pridruženi članovi iz akademske zajednice i NVO sektora, kao i da su preporuke koje su dobijene od njih i od ostalih relevantnih institucija i međunarodnih organizacija, detaljno sagledane i u dijalogu dio njih već implementiran u nove radne verzije i nacrte zakona.

„Upoznao ga je sa tim da je broj istraživačkih radova koji su za potrebe rada Odbora napravljeni u proteklih deset mjeseci, veći od broja istraživanja urađenih u Skupštini na ovu temu u poslednjih deset godina“, kaže se u saopštenju.

Gvozdenović je naglasio da je ambicija da se nacrti koje je pripremila vladajuća koalicija sa predstavnicima akademske zajednice i nevladinog sektora koriste kao platforma za zajednički rad.

Navodi se da je Kunrad „pozitivno ocijenio navedeno, ali posebno naglasio potrebu zajedničkog rada pozicije i opozicije“.

„Ambasador i potpredsjednik su se saglasili da je od velikog značaja uloga Evropske unije, OEBS/ODIHR-a i Venecijanske komisije i da je sad potrebno da se konačno nastavi rad na suštini, odnosno na zakonima, jer je već previše vremena potrošeno na procedure i na rasprave o tome koliko će članova imati Odbor i slično“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније