Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

27. 09. 2019. 12:31   >>  12:31 3

ODGOVOR UJEDINJENE CG

Da je složne opozicije, bilo bi i tehničke vlade

Tehničke vlade bi bilo da ima nas, i da je složne opozicije, ocijenjeno je iz Ujedinjene Crne Gore.

 

Iz ove stranke su reagovali na intervju predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, koji je za Glas Amerike saopštio "da nema nikakve potrebe za prelaznom vladom".

"UCG garantuje gospodinu Đukanoviću da bi, bez obzira na taj njegov navodno tvrdi stav, bilo tehničke vlade da ima nas, da ima složne opozicije. Upravo je tehnička vlada vrhunski svenacionalni i državni interes", navode iz UCG. 

Podsjećaju kako je Đukanović dodao da nema primjera na svijetu "da je neka vlast odustala od jedne četvrtine svog mandata zbog eksperimenta koji nije dobar".

"Predsjednik DPS-a i Crne Gore mora međutim znati da su građani Crne Gore odustali od jedne četvrtine vijeka i nešto više zbog eksperimenta koji nosi njegovo ime i njegov pečat. UCG je opet prinuđena da traži i zahtijeva od kolega iz opozicije da napuste farsični skupštinski odbor za pripremu novog zakonodavstva, jer je on po opoziciju samoubilački, a Đukanović ga i onako svojata i predstavlja njegovu aktivnost kao istorijski plan za demokratizaciju društva", saopštila je Ujedinjena Crna Gora.

Kolegama iz opozicje poslali su jasan zahtjev.

"Izađite iz odbora, ostavite DPS samu, napravimo po prvi put u istoriji Crne Gore makar tehničko jedinstvo opozicije i postavimo ultimatum - ili tehnička vlada da pripremi izbore, ili izbora neće biti, makar ne sa našim učešćem i blagoslovom za skoro trećinu vijeka korupcije i izbornih krađa. Treba reagovati sad, a ne kada bude kasno, kada DPS prihvati sve izuzev tehničke vlade. Treba reagovati sad, a ne nikad", kazali su iz UCG.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније