Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

27. 09. 2019. 14:31   >>  14:31 8

U LP ZABRINUTI

"Sa posebnom pažnjom ispratiti skup u Budvi"

Liberalna partija zabrinuta je zbog događaja na kojem se najavljuje dolazak srpskog patrijarha Irineja u Budvu. Iz te partije pozivaju nadležne državne organe da sa posebnom pažnjom isprate ovakve manifestacije i ličnosti koje, kako su kazali, direktno ugrožavaju građanski sklad i mir ali i podrivaju samobitnost Crne Gore i crnogorskog naroda ali i drugih naroda u državi.

"U najavama ovog skupa eksalirala je šokantna nacionalistička netrpeljivost, mržnja i revizionizam.  Dodatno, dolaskom poglavara Srpske crkve, koji je od ranije poznat po ekstremističkim stavovima uperenim protiv naše države, plašimo se da to može ostaviti negativne posljedice u javnosti i među građanima Crne Gore, kao građanske države", navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije navode da su pojedini govornici i učesnici skupa osuđivani kriminalci i osvjedočeni ratni zločinci i propagatori bratoubilaštva i kravavih sukoba '90-ih godina prošlog vijeka, na ovim prostorima.

"Sakupljanje takvih ličnosti koji će se sa svih strana sliti u Crnu Goru, odnosno u Budvu, i to u organizaciji organa lokalne vlasti, moralo bi da zabrine nadležne organe i službe odgovorne za bezbijednost države i građana", navodi se u saopštenju.

Liberalna partija poziva nadležne državne organe da sa posebnom pažnjom isprate ovakve manifestacije i ličnosti koje, kako su kazali, direktno ugrožavaju građanski sklad i mir ali i podrivaju samobitnost Crne Gore i crnogorskog naroda ali i drugih naroda u državi.

"Svaka nezakonita radnja, raspirivanje mržnje, nacionalizma i bilo kakav ekstremizam i nepočinstvo, moraju biti najoštrije sankcionisani a počiniocima se staviti do znanja da su nepoželjni u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju LP.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније