Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

28. 09. 2019. 20:57 >> 20:59
14

ODBORI DPS-A

Đukanoviću i Markoviću podrška iz Plava, Pljevalja i Berana

Plavski i Pljevaljski DPS predložili su Mila Đukanovića i Duška Markovića kao jedine kandidate za predsjednika i zamjenika predsjednika Demokratske partije socijalista, saopšteno je iz dva odbora stranke.

 

Na sjednicama Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a sumirane su aktivnosti koje se sprovode u sklopu predlaganja kandidata za izbor organa partije na državnom nivou i izboru delegata Opštinskog odbora Plav za predstavnike na VIII Kongresu partije.

"Kao jedini kandidati za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS predloženi su Milo Đukanović i Duško Marković", navode iz plavskog DPS-a.

Za članove Glavnog odbora predloženo je 36 kandidata, a izabrano je, kako su saopštili, i šest delegata koji će predstavljati OO Plav na predstojećem Kongresu DPS-a.

"Svojim ukupnim angažmanom na afirmaciji Crne Gore kao države svih njenih građana, Milo Đukanović i Duško Marković dali su nemjerljiv doprinos, da različitosti u Crnoj Gori budu faktor povezivanja vjera i nacija, odnosno bogatstvo življenja, a ne usud koji nas razdvaja i trajno udaljava jedne od drugih", saopštio je Opštinski odbor DPS Plav.

Na sjednici Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u Pljevljima konstatovana je jednoglasna podrška za izbor predsjednika Demokratske partije socijalista Crne Gore gospodina Mila Đukanovića na predstojećem osmom Kongresu koji će se održati 30. novembra ove godine. Takođe jednoglasno je podržan i prijedlog da za zamjenika predsjednika opet bude izabran Duško Marković.

"Današnjoj sjednici su predhodili sastanci 40 mjesnih odbora na nivou cijele pljevaljske opštine, koji su održani uz prisustvo velikog broja članova, na kojima je data snažna podrška evropskom putu Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Takođe, izabaran je novi sastav Izvršnog odbora od 21. člana te delegati za VIII Kongres i zbirna lista prijedloga za članove Glavnog odbora DPS Pljevlja.

Nakon sjednice Izvršnog i Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista Berana, saopšteno je da su u proteklih dvadesetak dana na sastancima Mjesnih odbora  predlagani kandidati za Glavni odbor, za predsjednika i zamjenika predsjednika DPS-a Crne Gore, kao i kandidati za delegate na Kongresu.

“Članovi Izvršnog i Opštinskog odbora DPS-a Berana su jednoglasno donijeli odluku i predložili da Milo Đukanović i dalje predvodi Demokratsku partiju socijalista Crne Gore, a Duška Markovića za zamjenika predsjednika partije. Iskazana je zahvalnost čelnicima partije za uspješno vođenje Crne Gore, kako u političkom tako i ekonomskom pogledu, što je bio i motiv za jednoglasnu odluku da sa tih funkcija i dalje vode našu partiju", navode iz beranskog DPS-a.

Jednoglasnom odlukom su izabrani i delegati za predstojeći Kongres i usvojena lista za članove Glavnog odbora DPS-a Crne Gore.

Sjednici su prisustvovali Miodrag Bobo Radunović, koordinator u ime Predsjedništva i Drago Čantrić u ime Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније