Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

28. 09. 2019. 20:28   >>  20:27 1

AA POZVALA

Albanske partije da formiraju jedinstvenu izbornu listu

Albanska alternativa (AA) pozvala je na zajedničko djelovanje albanskih partija i formiranje jedinstvene izborne liste za predstojeće izbore.

 

Na sjednici Predsjedništva AA u Plavu ocijenjeno je da bi model Tuzi trebalo da bude primjer svim Albancima u Crnoj Gori, ali i šire, jer, kako se navodi, samo na taj način mogu da ostvare političke težnje na svim nivoima.

Iz te partije kazali su da su maksimalno posvećeni zajedničkom djelovanju i objedinjavanju albanskih partija u narednim političkim procesima.

„Stoga apelujemo i na ostale nacionalne subjekte da podrže tu ideju i da što prije sjednemo zajedno, sa jedinim ciljem - saradnja albanskih partija u jedinstvenu izbornu listu za naredne procese“, navodi se u saopštenju.

Iz AA dodali su da su na sastanku razmatrana važna pitanja i planovi, sa posebnim fokusom na saradnju nacionalnih subjekata u narednim političkim procesima.

„Izraženo je zadovoljstvo funkcionisanjem albanske predizborne koalicije u Tuzima, sa Demokratskim savezom (DSA) i Demokratskom unijom Albanaca (DUA), potvrđujuci na ovaj način i dugoročni sporazum sa DSA, to jest Albanski Forum, za sledeće parlamentarne izbore“, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Predsjedništva AA detaljno je razgovarano o predstojećim lokalnim izborima u Gusinju i parlamentarnim, koji će biti održani istovremeno, sljedeće godine.

Na početku sjednice, kako su naveli, usvojena je odluka da se proširi opštinski odbor Plava sa tri nova istaknuta člana, a koje je predložio kordinator, Zog Sinanaj.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније