Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

29. 09. 2019. 07:42 >> 09:04
16

UOČI PROTESTA

Perović: Zahtjevi ostaju isti

Nove afere su svakom građaninu pokazale da su sve ključne institucije zarobljene i potpuno korumpirane, te da sa takvim "institucijama" nema govora o poštenim izborima. I to je ono što opozicija mora znati bolje od svojih birača, poručio je jedan od čelnika pokreta Odurpi se Džemal Perović.

 

On je, uoči sjutrašnjih protesta u Podgorici, kazao za Dan da će to biti "restart za nove masovne i uporne proteste u koje će se, nadamo se, uključiti svi, od pojedinaca do drugih pokreta i udruženja građana".

"Zahtjevi iz Sporazuma ostaju na snazi. Bez novog izbornog zakonodavstva, sa mehanizmima kojima će se garantovati da će oni biti implementirani u praksi, i bez vlade građanskog jedinstva koja bi bila operativna najkasnije do 1.decembra, potpisnici su dužni, ako poštuju svoje potpise, da bojkotuju takve izbore", rekao je Perović.

Ako se, kako je rekao, ne ispune navedeni uslovi, "mi ćemo svakako, uporedo sa protestima, naredne godine krenuti u aktivnu kampanju bojkota lažnih izbora".

Sporazum o budućnosti, vjeruje on, nije srušen "sve dok neko od potpisnika ne povuče potpis".

"Jasno je da i oni koji javno i tajno napadaju pokret Odupri se, upravo sa ciljem da se oslobode balasta sporazuma, onoga što su potpisali, javno zdušno brane upravo Sporazum o budućnosti. Sporazum bi bio srušen i bez povlačenja potpisa i u slučaju da neko od potpisnika riješi da učestvuje na izborima bez ispunjavanja dva već navedena uslova. Sigurni smo da bi neki takav potez eliminisao sa političke scene tu partiju", rekao je Perović.

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније