Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B. [ Pobjeda ]

30. 09. 2019. 06:47 >> 07:54

MUGOŠA PORUČIO

Opstrukcije usporavaju rad Odbora

"Ako Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva nastavi sa ovakvom dinamikom rada, koju karakteriše evidentna opstrukcija, male su šanse da do predviđenog roka, odnosno 15. novembra, pripremimo kvalitetna zakonska rješenja", kazao je u intervjuu Pobjedi Boris Mugoša, poslanik Socijaldemokrata i član tog privremenog odbora, poručujući da je za SD prihvatljivo neznatno prolongiranje roka.

„Ono što ohrabruje je činjenica da su u prethodnom periodu predstavnici vladajuće većine, NVO i akademske zajednice pripremili rješenja koja će značajno ubrzati ovu finalnu fazu rada Odbora.

"Isto tako, veoma je bitno što su sa tim rješenjima upoznati eksperti Venecijanske komisije i OEBS/ODIHR-a, koji u direktnoj komunikaciji sa članovima Odbora nastoje da svojim sugestijama doprinesu poboljšanju njihovog kvaliteta. Optimista sam da možemo, uz mnogo veću političku zrelost i odgovornost, do kraja godine usvojiti inovirano izborno i drugo zakonodavstvo. Ukoliko to bude podrazumijevalo neznatno prolongiranje navedenog roka do kada je Odbor dužan da Skupštini podnese sva rješenja, za nas Socijaldemokrate je to prihvatljivo“, kazao je Mugoša.

Naredna sjednica Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva zakazana je za srijedu. 

"Očekujem da se sjednica Odbora održi, jer je pred nama zajednički zadatak koji svojom važnošću značajno prevazilazi potrebu promovisanja uskopartijskih interesa. Uostalom, članovi Odbora iz vladajuće većine su i tokom posljednje sjednice, koja je prekinuta, pokazali maksimalnu spremnost na kompromis povodom inicijativa kolega iz opozicije, želeći da konačno počnemo da se bavimo suštinskim stvarima", zaključio je Mugoša.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније