Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

02. 10. 2019. 18:50 >> 20:05

DARMANOVIĆ

Nema ni prećutne blokade pregovora

Klauzula balansa nije aktivirana, a ne postoji ni prećutna blokada pregovora sa Briselom, saopštio je ministar vanjskih poslova Srđan Darmanović.

Darmanović je pred Odbrom za međunarodne odnose kazao i da Crna Gora nije ispunila sve uslove za pristupanje EU.

“Da smo završili to što treba da uradimo, da smo postali društvo koje je potpuno usaglašeno sa principima i pravnom tekovinom EU, mi bismo vjerovatno danas bili članica EU”, kazao je Darmanović i dodao da su za stagnaciju dijelom kriva i dešavanja u EU.

On je na konsultativnom saslušanju na temu: „Trenutno stanje u procesu integracije Crne Gore u Evropsku uniju“, kazao da je siguran da će EU nastaviti sa realizacijom vizije ujedinjene Evrope.

Šef diplomatije je naveo i da Crna Gora odgovorno pristupa poslu u okviru integracije, uz očekivanje da će rezultati biti prepoznati i priznati.

Darmanović je izrazio očekivanje da će proces konsolidacije EU ići paralelno sa procesom proširenja.

Ministar je takođe ocijenio da perspektiva članstva u EU ostaje glavni pokretač reformi u Crnoj Gori i na cijelom Zapadnom Balkanu.

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić naglasio je da integracije moraju biti zajednička odgovornost vlasti i opozicije, a politika proširenja izraz zajedničkog opredjeljenje Crne Gore i Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније