Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2013. 15:28   >>  15:56 3

PRIMJER

Sakašvili: CG u svemu bolja od Gruzije

Crna Gora je očigledno uspješnija i može mnogo više i dalje od Gruzije. Bolji ste u svemu, kazao je predsjednik te zemlje Mihail Sakašvili u razgovoru sa predsjednikom Skupštine Crne Gore i predsjednikom Parlamentarne skupštine OEBS-a Rankom Krivokapićem.

 

 

„Vi ste, može se reći, nedavno bili na marginama evropskih vrijednosti i Evrope uopšte. Sada smo na margini mi. A vi ste primjer koji bi trebalo da slijedimo. Vi ste integrisali evropske i civilizacijske vrijednosti“, kazao je Sakašvili.

Sakašvili i Krivokapić razgovarali su o unaprjeđenju saradnje, a o tome je predsjednik Skupštine razgovarao i sa ministricom vanjskih poslova Gruzije, Majom Panikidze.

„Nadam se da ćemo intenzivirati saradnju i razmijeniti iskustva sa Crnom Gorom kada su posrijedi naročito NATO integracije, jer se kao i vi nadamo skorom pozivu za članstvo. Veoma smo zainteresovani i da sarađujemo u oblasti ekonomije i nadam se otvaranju ambasada u naše dvije zemlje“, kazala je, za RTCG, šefica gruzijske diplomatije.

I predsjednik države, kao što je juče napomenuo i predsjednik gruzijskog parlamenta, od predsjednika parlamentarne Skupstine OEBS-a Ranka Krivokapića očekuje da ta međunarodna organizacija adekvatno i profesionalno isprati predsjedničke izbore u toj zemlji.

Od gospodina Krivokapića očekujemo da sprovede u djelo svoju viziju o OEBS-u, mi ga podržavamo i vjerujemo da nam može pomoći u turbulentim vremenima.

 

 

 

Ivana Šebek, TVCG

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније