Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

08. 10. 2019. 12:17 >> 12:17
1

SEKULIĆ TVRDI

Klauzula balansa nije i neće biti aktivirana

Klauzula balansa nije, niti će biti aktivirana, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić, navodeći da ne postoji nijedno otvoreno pitanje zbog kojeg bi se to moglo desit.

Predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije i poslanik Demokratskog fronta (DF) Slaven Radunović kazao je da je Evropska unije (EU) stopirala proces integracije Crne Gore, i da je klauzula balansa neformalno aktivirana, ali da se to iz političkih razloga još zvanično ne pominje.

Sekulić je agenciji Mina kazao da je iz EU jasno saopšteno da klauzula balansa nije aktivirana.

„Ne čudi me to što kolege iz DF-a izražavaju želju da klauzula balansa bude aktivirana, iz prostog razloga su oni od početka protiv evropskih integracija i, što je mnogo važnije, protiv evropskih vrijednosti koje evropske integracije nose sa sobom“, rekao je Sekulić.

Prema njegovim riječima, DF-u smeta sve što je uspjeh Crne Gore „i vjerovatno će tako bude i ubuduće, dok budu politički istrajavali na toj matrici da što je Crnoj Gori gore, to je njima bolje“.

„Klauzula balansa nije aktivirana, neće ni biti, proces evropskih integracija i pregovora sa EU se nastavlja, a sve ostalo su političke špekulacije kolega iz DF-a koje su apsolutno protiv svih evropskih vrijednosti“, istakao je Sekulić.

On je dodao da u ovom trenutku ne postoji nijedno otvoreno pitanje koje bi moglo da utiče na to da klauzula balansa bude aktivirana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније