Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

09. 10. 2019. 15:09 >> 15:10
3

RADULOVIĆ

"Izvještaj SB - potvrda stavova DF-a"

Jučerašnji izvještaj SB, saopšten na njima svojstven način, je potvrda svega na što je upozoravao DF, a to je da sa ovom i ovakvom ekonomskom politikom Crna Gora neminovno srlja u bankrot i socijalnu bijedu dominantne većine, saopštio je poslanik DF-a Branko Radulović.

"Jasno je da je tkz. vlada Duška Markovića, nastavak 29. godišnje retrogradne ekonomske politike,"smatra Radulović.

Radulović kaže kako primjera u pogrešnoj neoliberalnoj politici ima bezboj, dovoljno je, kako kaže, pogledati strukturu društvenog proizvoda i spoljnoljnotrgovinske pokazatelje.

"Brojne afričke zemlje nam postaju uzor", kaže Radulović.

Radulović pita da li postoji i jedan posao i transakcija koja je bila zakonita i u korist građana Crne Gore, gdje se nijesu „ugradili“ ili direktno pod svojim ili tuđim imenom prisvojili fabrike, hotele, rudu, šume, zemljište, vodu i sve što vrijedi.

"Javlašluk se svakim danom pokazuje sve više. Stanovi, krediti, kola, toalete, satovi, avioni, svadbe, bahanalije su samo mali dio koji pokazuje bezobzirnost i nemoral „našeg“ Jet Seta," navodi Radulović.

Radulović kaže kako je SB saopštila da je takva izgradnja dijela autoputa proizvela samo kratkotrajnu tražnju i rast BDP-a.

"Dalje SB kaže da Crna Gora nije spremna za nove globalne ekonomske izazove. Tačno, sa izvozom crvenih boksita, nećemo imati ni ovoliko koliko imamo sada. SB kaže da nam je ogromna administracija, ali trebala je reći da nije od opozicije već od ogromnog nepotizma režima i njihovog biračkog tijela. Ono što SB predlaže u svom stilu, to je dalje stezanje kaiša, ali treba da znaju da je to kaiš oko vrata većine i da bi to značilo potpunu glad i smrt još većeg broja građana", navodi Radulović.

Radulović zato smatra zato da vlast treba mijenjati.

"Ili se dignimo da ih mičemo ili se selimo. Rešenje za dinamičan ekonomski razvoj postoje, ona traže pamet, snagu i upornost. To nam niko neće donijeti osim nas samih", zaključuje on.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније