Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

17. 09. 2013. 19:05 >> 00:08
19

SA VUČIĆEM U BEOGRADU

Mandić: Kad budemo vlast bolji odnosi sa Srbijom

Lideri Nove srpske demokratije i Srpske napredne stranke, Andrija Mandić i Aleksandar Vučić, založili su se za nastavak razvoja dobrih odnosa Srbije i Crne Gore i sveukupnu regionalnu stabilnost i saradnju.

 

Oni su tokom sastanka ocijenili da je regionalna stabilnost ključna za napredak svih zemalja zapadnog Balkana.

Vučić, koji se sa Mandićem sastao u sjedištu SNS, rekao je novinarima da su tema razgovora bila sva pitanja vezana za budućnost saradnje Srbije i Crne Gore, položaj srpskog naroda u Crnoj Gori, kao i unaprijeđenje ekonomske saradnje.

On je rekao da će premijer Srbije Ivica Dačić uskoro otputovati u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, a da se zatim očekuje i zvanična poseta crnogorskog rukovodstva Srbiji, prenosi RTS.

"SNS smatra da je cjelokupna regionalna stabilnost od ključnog značaja i zato želimo da pravimo dobre ondose sa svima u region", kazao je Vučić.

On je istakao da SNS i Nova imaju odlične odnose od samog osnivanja, a da njihovo prijateljstvo seže i dalje i pozvao Mandića da bude gost na proslavi petogodišnjice SNS.

Mandić je rekao da su SNS i Nova stranke koje najbliže sarađuju na dobrobit interesa Srbije i Crne Gore i da je, kao jedna od lidera opozicionog Demokratskog fronta u Crnoj Gori, siguran da će, “kada taj front preuzme vlast” odnosi dvije zemlje biti još bolji.

"Dobri odnosi će se nastaviti i sjutra kad vlast preuzme Demokratski front, a taj datum se prlibližava. Siguran sam da će i nova vlada koju će predvoditi Front imati najbolje odnose sa Srbijom", rekao je Mandić, ocijenivši i da ankete pokazuju da će i aktulena vlada u Srbiji potrajati.

Mandić je rekao i da se zalaže za dobre odnose sa svim državam regiona i naglasio da ima niz ideja za saradnju u infrastrukturnim projektima koje bi u budućnosti trebalo realizovati.



 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније