Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dnevne novine ]

11. 10. 2019. 06:33 >> 06:32
24

RAONIĆ OCJENIO

Bez DF-a se može, dijalog je sve dalji

Izvršni direktor Građanske alijanse Boris Raonić ocijenio je da ga je odluka DF-a o napuštanju Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva razočarala, jer je pokazala da je dijalog još uvijek nedostižni cilj za naše društvo.

 

Podsjećamo, Predsjedništvo DF-a donijelo je odluku o trajnom napuštanju Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu, saopšteno je iz tog političkog saveza.

“U ovom trenutku, mislim da je bilo moguće doći do kompromisa svih političkih aktera, bez obzira na radikalne pozicije koje su zauzete. Nadam se da će DF promijeniti odluku, jer je Odbor upravo njihov interes. Smatram da je EU morala, osim linije DPS Demokrate, uložiti malo veći trud i komunicarti sa ostalim akterima. U svakom slučaju, Odbor i bez DF-a može da donosi odluke, na plenumu se može doći do dvotrećinske većine, pa je ovom odlukom samo SDP-u data jaka pregovaračka pozicija", kaže Raonić za Dnevne novine.

U Frontu kao poseban razlog za napuštanje Odbora naglašavaju presudu Osnovnog suda, kojom je određena krivična kazna zatvora liderima i funkcionerima DF-a za verbalni incident u Skupštini, koji se desio nakon sjednice koja je održana 15. februara 2017. godine.

Nezavisni poslanik Aleksandar Damjanović, oko kojeg se takođe vodila polemika jer nije postao član Odbora, kaže za Dnevne novine da ga odluka Demokratskog fronta ne iznenađuje.

“Očekivao sam da kolege iz DF-a urade ono što su i najavili na prethodne dvije sjednice, da će zbog kršenja odluke o obrazovanju Odbora i načina kako je iza leđa opozicije sklopljen dil između DPS-a i Demokrata napustiti Odbor. Nijesam iznenađen, a sada će javnost da vidi šta su posljedice neprincipijelnog saveza, koji je dezavuisao iole ozbiljan rad na reformi izbornog zakonodavstva”, kaže Damjanović.

Пратите нас на

Коментари24

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније