Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 10. 2019. 08:46 >> 08:52
1

NUHODŽIĆ I HAGLAJTNER

EU nastavlja finansijsku podršku CG

Evropska unija spremna je da nastavi da pruža finansijsku podršku Crnoj Gori kroz IPA fondove, saopštio je šef Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za proširenje Tomas Haglajtner. On je, na sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Mevludinom Nuhodžićem, pohvalio posvećenost starješina državnih organa, koji su doprinijeli dijalogu o vladavini prava sa Evropskom komisijom.

Nakon devetog sastanka Pododbora za pravdu, slobodu i bezbjednost između predstavnika Crne Gore i Evropske komisije, koji je održan u Podgorici,  ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić je upriličio radnu večeru sa šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu EK za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Tomasom Haglajtnerom, kojoj je prisustvovao i ambasador Aivo Orav, šef Delegacije EU u Crnoj Gori.
 
Nuhodžić je upoznao sagovornike sa aktivnostima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova sprovodi u cilju ispunjavanja preporuka u okviru pregovaračkih poglavlja 23 i 24, naročito na polju borbe protiv trgovine ljudima, pranja novca i zloupotrebe korišćenja droga, a koje su i prioriteti u radu  MUP-a i Uprave policije.
 
Haglajtner, zahvalio se crnogorskim institucijama na konstruktivnim i sadržajnim razgovorima, te pohvalio posvećenost starješina državnih organa, koji su svojim prisustvom dali dodatni doprinos dijalogu sa Evropskom komisijom u oblastima koje se odnose na vladavinu prava.
 
Haglajtner je pozdravio nedavno potpisivanje Sporazuma između Crne Gore i Evropske unije o aktivnostima koje sprovodi Evropska agencija za graničnu i obalsku stražu i konstatovao da isti predstavlja značajan iskorak u daljoj saradnji sa evropskim agencijama, kao i da doprinosi unapređenju borbe protiv bezbjednosnih izazova, a prvenstveno ilegalnih migracija.
 
Izražena je spremnost Evropske unije da nastavi da pruža finansijsku podršku kroz IPA fondove, kao i posvećenost daljem intenziviranju saradnje Crne Gore i EU.
 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније