Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

11. 10. 2019. 10:45   >>  10:45 19

SNP POJAŠNJAVA

Bojkotujemo odbor, Rudović nije naš predstavnik

Neđeljko Rudović nije predstavnik Socijalističke narodne partije u Odboru za izborno zakonodavstvo, jer SNP poštuje odluku Glavnog odbora o bojkotu sjednica parlamenta, pa samim tim i ne učestvujemo u radu tog tijela, saopšteno je iz SNP-a.

 

"SNP poštuje Odluku svog Glavnog odbora o bojkotu sjednica republičkog Parlamenta, iz javnosti poznatih razloga, a samim tim ne učestvuje ni u radu Odbora za izborno zakonodavstvo. Stoga, ponavljamo zarad te javnosti, da gospodin Rudović nije predstavnik Socijalističke narodne partije u Odboru za izborno zakonodavstvo", navode iz SNP-a.

Podsjećaju da su u više navrata govorili da modernije i afirmativnije izborno zakonodavstvo "mora biti plod dogovora i konsenzusa i da će u tom slučaju SNP dati puni doprinos".

"Zalagali smo se za sređivanje biračkih spiskova, za sprečavanje zloupotrebe materijalnih resursa vladajuće strukture, eliminaciju fantomskih birača iz biračkog spiska, za izmjenu Zakona o izboru odbornika i poslanika, kako bi se spriječili politički prebjezi, te za konkretniju i pravedniju regulaciju izbornog miljea", kazali su iz SNP-a.

Sve to bi, smatraju u SNP-u, rezultiralo formiranjem tehničke vlade koja bi pripremila fer i regularne izbore, gdje bi se narod bez pritisaka i tenzija slobodno opredjelio kome će dati svoj glas.

"Vlast do sada nije željela dijalog, pa je rad suženog odbora u kojem nije bilo opozicije donio brojna jednostrana rešenja. Rad takozvanih podgrupa kojima rukovode predstavnici DPS, a koji se tiču ključnih zakona, kao što su oni o biračkim spiskovima i izboru odbornika i poslanika, ne može biti potpun ako u tome nisu učestvovali opozicioni predstavnici. Stoga, SNP CG smatra da jedino tehnička Vlada može obezbijediti ravnopravnost u odlučivanju po ovim pitanjima, kako bi se eliminisali štetni uticaji vladajuće structure i tako izbjegla jednostranost koja vrvi iz predloga krnjeg odbora za izborno zakonodavstvo", navode iz ove partije.

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније