Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila M.L.B.

12. 10. 2019. 08:34   >>  08:33 2

NOVI STATUT DPS-A

Predsjednici opštinskih odbora biće profesionalci

Svi predsjednici opštinskih odbora Demokratske partije socijalista moraju biti profesionalci – to je ključna novina u novom Statutu DPS-a koji će biti usvojen na Kongresu te partije koji je zakazan za 30. novembar.

DPS će imati i dalje zamjenika partije, organizaciju žena i mladih kao i Politički savjet, koji tokom prošlog mandata Glavnog odbora zbog situacije sa Svetozarom Marovićem nije konstituisan, piše Pobjeda.

Shodno ranijim zalaganjima predsjednika DPS-a Mila Đukanovića u Statut je uvrštena novina o profesionalizaciji čelnih ljudi u svim opštinskim organizacijama.

“Predsjednik Odbora glavnog grada dužnost obavlja profesionalno i ne može obavljati nijednu drugu dužnost”, navodi se u prijedlogu novog Statuta.

Aktelni predsjednik Odbora glavnog grada Časlav Vešović je zamjenik gradonačelnika Podgorice.

Kad su u pitanju ostali predsjednici lokalnih odbora, za njih takođe važi obaveza o profesionalnom angažmanu, ali za razliku od predsjednika Odbora glavnog grada u rijetkim situacijama može postojati izuzetak.

Predsjednik Opštinskog odbora dužnost obavlja profesionalno, osim u izuzetnim slučajevima po odluci Predsjedništva partije, navodi se u prijedlogu Statuta. Ista odredba važi i za predsjednika Odbora prijestonice.

Statut je predvidio i nešto strože odredbe kada je u pitanju odgovornost predsjednika opštinskih organizacija za izborni rezultat.

“U slučaju da opštinska organizacija partije na izborima ne ostvari zadovoljavajući izborni rezultat, predsjednik opštinskog odbora dužan je da podnese ostavku, a uz istu, Predsjedništvu dostavi detaljan izvještaj u vezi sa izbornim rezultatom, kao i svim okolnostima koje su uticale na takav rezultat. Predsjedništvo može odbiti ostavku predsjednika opštinskog odbora”, navodi se u prijedlogu Statuta.

Ista odredba važi i za predsjednike Odbora glavnog grada i Odbora prijestonice.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније