Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

18. 09. 2013. 08:25 >> 08:25
3

ČLANOVIMA ODBORA

Po 1.500 eura za ustavne promjene

Članovi Ustavnog odbora dobili su po 1.500 eura za sedam mjeseci rada u tom skupštinskom tijelu, pokazuju podaci koje je Vijestima dostavio crnogorski parlament.

Prema podacima koje je generalni sekretar Damir Davidović dostavio listu, u skladu sa Zakonom o slobodnom pristupu informacijama, predsjednik Ustavnog odbora, koji je ujedno šef parlamenta i 12 članova tog tijela su, za angažman na izmjenama ustava u dijelu pravosuđa, dobili dodatne naknade.

Oni su, tako u avgustu, uz redovne poslaničke plate, a bez dodatnih nadoknada za rad u privremenim skupštinskim tijelima, zaradili najmanje 2.700 eura, precizira podgorički list.

„To se može zaključiti, ako se uzme u obzir da su prosječne poslaničke plate između 1200 i 1700 eura“, konstatuju Vijesti.

Ustavni odbor je, prema podacima sa sajta Skupštine, prvu sjednicu održao 15. januara i sa aktivnim radom od deset zasijedanja nastavio do sredine februara. Poslije toga, u aprilu i maju održao je po jednu sjednicu i u julu dvije, nakon čega su 31. jula u parlamentu dvotrećinskom većinom usvojene izmjene najvećeg pravnog akta.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније