Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

15. 10. 2019. 14:34 >> 14:38

ĐURAŠKOVIĆ KAŠĆELANU

"Imate pare koje ne umijete da potrošite"

Sjednica Skupštine Prijestonice na kojoj se juče raspravljalo u Programu razvoja za 2020-tu godinu na najbolji način je pokazala nesposobnost i limitiranost lokalne vlasti kad je u pitanju realizacija projekata od značaja za Cetinje, saopštio je odbornik OO SDP u Skupštini Prijestonice Nikola Đurašković.

On je kazao da ukoliko pogledamo stepen realizacije projekata za 2018. i 2019. godinu, jasno je da lokalna vlast nije uspjela da iskoristi novac koji je sljeduje na osnovu Zakona o Prijestonici.

“Gospodo iz vlasti, imate pare koje ne umijete da potrošite. To nije samo stav odborničkog kluba SDP, to je sve češće stav koji se čuje sa visokih državnih adresa kada se komentarišu dostignuća Zakona o Prijestonici i Programa razvoja Prijestonice za prethodne, a bojim se i za tekuću godinu”, navodi se u saopštenju.

On navodi sa su određeni projekti naprasno nestali iz Programa, projekti poput izgradnje postrojenja za tretman otpadnih voda se više i ne spominju, a najveći broj projekata se prepisuje iz godine u godinu a da njihova realizacija izostaje ili se realizuju poput gradskog stadiona na kojem  radi 5 do 7 radnika.

“Očigledno je da lokalna vlast nema kapaciteta za planiranje projekata i to se najbolje vidi po tome što nekih projekata koji su bili u planu razvoja za 2018 i 2019 godinu sada za 2020-tu uopšte nema, a da njihova realizacija nije ni započeta. Nema ni podataka koliko je priprema tih projekata, koji su sada izostavljeni i nerealizovani, koštala poreske obveznike niti ko je odgovoran za propuste u Opštini koja je dužna 38 miliona eura.”

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније