Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: J.B.Č. ]

16. 10. 2019. 14:38   >>  19:28 2

TUŽILAČKI SAVJET

Konkurs za izbor VDT-a u naredna dva dana

Javni poziv za izbor vrhovnog državnog tužioca (VDT) biće raspisan u naredna dva dana, kazao je član Tužilačkog savjeta, Velimir Rakočević.

"Taj predlog je jednoglasno usvojen, i u sljedećih dan-dva ići će objavljivanje u Službenom listu i jednom mediju koji izlazi u Crnoj Gori javni poziv za izbor VDT-a", kazao je Rakočević novinarima nakon sjednice Savjeta.

On je rekao da su razmatrali i druge, veoma značajne tačke, u vrlo konstruktivnoj atmosferi, bez bilo kakvog pritiska.

"Tužilački savjet je tu da obezbijedi nezavisnost i samostalnost državnog tužilaštva, i mi se trudimo da radimo u skladu sa zakonom", rekao je Rakočević.

Na pitanje ko je inicirao to pitanje, s obzirom na to da nije bilo na dnevnom redu, on je rekao da je to dogovoreno na prethodnoj sjednici Savjeta, ali su iz formalnog razloga čekali do danas.

"Savjetom predsjedava vršilac dužnosti VDT, Ivica Stanković. Sada su se i zvanično stekli uslovi da se ta procedura pokrene, i s tim u vezi očekujemo da taj javni poziv bude za dva dana u medijima", pojasnio je Rakočević.

Upitan da li vjeruje da u Crnoj Gori, u ovom trenutku, postoji osoba koja može dobiti potrebnu podršku u parlamentu, on je rekao da je to stvar konsenzusa.

"Ako je društvo polarizovano, što nije dobro, onda zaista treba biti optimista da se to dogodi, ali u svakom slučaju očekujemo konstruktivan pristup i da to pitanje riješimo", kazao je Rakočević.

Na pitanje šta će se dogoditi ukoliko se opet niko ne javi na javni poziv, koliko se dugo može raspisivati i čekati politička volja da se VDT, on je rekao da to jeste signal svim akterima u Crnoj Gori da tim pitanjima pristupaju odgovorno i ozbiljno.

"Dozvolimo institucijama da rade svoj posao. Ovo su sve vitalni državni organi, i moraju imati optimalne uslove za rad", istakao je Rakočević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније