Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

19. 10. 2019. 15:39 >> 15:40
6

SEKULIĆ

Prijedlog o tehničkoj vladi neprihvatljiv

Do srijede Odbor za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva treba da predloži model za nadzor primjene izbornih zakona. Opozicioni predstavnici u Odboru očekuju da će DPS prihvatiti dijalog o tehničkoj Vladi. Iz DPS-a ponavljaju da je taj prijedlog neprihvatljiv. Iz opozicije s druge strane kažu da će o svemu ovome pričati kada istekne rok.

Zahtjev opozicionih kolega da se povede dijalog o tehničkoj vladi za DPS je i dalje neprihvatljiv i to ne zbog jednog već više razloga.

"Činjenica je da su naše kolege iz opozicije zajednički potpisali 2016. kada smo imali to iskustvo s tehničkom vladom da će priznati rezultate izbora da to nisu uradili, a drugi je što sadašnja vlada dobro funkcioniše, znači sve ono što su ekonomski pokazatelji govori da smo u pravu kada smo izasli sa svojim izbornim programom", naveo je Predrag Sekulić iz DPS-a.

U DPS-u još kažu da Radna grupa koja se bavi izbornim zakonodavstvom nema mandat da se bavi ovim pitanjem.

A sve ovo zato što je kako kažu preuranjeno niko iz opozicije nije htio da komentariše.

Iz Demokratske Crne Gore je nezvanično pojašnjeno da je tehnička u nadležnosti Radnog odbora 7 čiji oni nisu članovi već predstavnici drugih opozicionih partija.

Iz tih redova poruka da će sredinom naredne sedmice javnost upoznati sa odlukama koje će donijeti.

Tatjana Debeljević, TVCG

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније