Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

22. 10. 2019. 12:01 >> 12:00

SNP KRITIKUJE MORT

Nadoknade za prekovremeni rad i dok su na odmorima

Dok se država trudi da smanji broj zaposlenih kroz program optimizacije, pa time i troškove administracije, službenici Ministarstva održivog razvoja i turizma, resor Pavla Radulovića, se bahate do te mjere da primaju nadoknade za dopunski rad i za vrijeme trajanja odmora, kao i neprimjereno visoke varijabile, ističu u SNP-u.

Državna revizorska institucija je, kako podsjećaju u SNP-u, utvrdila da su se u ovom ministarstvu varijabile dijelile bez jasnog kriterijuma.

"Jedino na šta se pozivaju jeste ostvarenje izuzetnih rezultata, kao i kvaliteta rada. Varijabilni dio zarade u ovom organu iznosio je i do 80 odsto prosječne zarade u Crnoj Gori, iako je jasno propisano da ne može iznositi više od 50 odsto prosječne zarade. Time, ali i drugim nepravilnostima, ova institucija prekršila je brojne propise, među kojima su Zakon o budžetu, Zakon o radu, Zakon o javnim nabavkama", napominju u ovoj stranci.

Kako dodaju, u vremenu kada građani Crne Gore ne mogu obezbijediti osnovne uslove za život, kada više od 80.000 građana prima između 250 i 300 eura, pojedini službenici MORT-a imaju privilegiju da zarađuju po nekoliko osnova, čak i u vrijeme kada se ne nalaze na radnom mjestu.

"SNP CG zahtijeva od Vlade da sankcioniše neprimjereno i neprofesionalno ponašanje rukovodilaca MORT-a i da pokaže da je iskreno posvećena mjerama racionalizacije u državnoj upravi, posebno u svijetlu činjenice da će sljedeća godina biti naročito izazovna kada je u pitanju ekonomska situacija", zaključujuu SNP.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније