Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Tanja Perović, TVCG

22. 10. 2019. 19:40 >> 19:40
1

NOVA RASPRAVA

Poslanici opet zaboravili na dnevni red

Na redovnom zasijedanju crnogorskog parlamenta ništa novo. Bilo je dovoljno da predsjednik Parlamenta pomene da se danas navršava 12 godina od izglasavanja Ustava Crne Gore i da rasprava krene u nedogled, a da se na dnevni red zaboravi.

Na početku sjednice, predsjednik Skupštine podsjetio je na važan datum.

"Na današnji dan, prije 12 godina, donijet Ustav u nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi Crnoj Gori. Tokom prethodnih 12 godina je odolio izazovima kojima odolijeva i naša država", kazao je Ivan Brajović, predsjednik Skupštine Crne Gore.

Bio je to, kaže Ranko Krivokapić (SDP), trenutak zrelosti u vrlo osjetljivom trenutku.

"Manje je poznato da je dio napisao i Zoran Žižić, koji nije podržavao koncept nezavisne Crne Gore, i Dragan Kujović koji je to svim srcem podržavao. Zaboravimo lako naša zajednička dostignuća i odemo u podjele koje nas čine sve daljima i od Ustava i od suštine politike", poručio je Krivokapić.

U DF-u smatraju da je upravo taj Ustav izvor podjela u Crnoj Gori. Zato, kažu, i predlažu izmjene.

"Da Crna Gora poslije referenduma napokon pronađe način kako da krene naprijed. Po onome što radite prema poslanicima, posebno prema Medojeviću, ja sam siguran da istrajavate na podjelama", poručio je Andrija Mandić (DF).

"Ponovo se pokušava zatvoriti jedan od lidera DF-a i vi ne reagujete, ni Ivan Brajovićm, ni vi lično. Dakle, SDT čisti cipele o Skupštinu. Ako vi to dozvoljavate mi to nećemo dozvoliti, već ćemo pružiti otpor", poručio je Jovan Vučurović (DF).

Uslijedila je polemika sa potpredsjednikom Skupštine.

"Ja vas ne mogu prevaspitavati, ali vam moram skrenuti pažnju da to što radite nije u vašem dobru", kazao je Genci Nimanbegu, potpredsjednik Skupštine.

"Vi to meni prijetite. Ako ste prijetili možemo i to da riješimo, nije nikakav problem. Vi ste zajedno sa Brajovićem i Gvozdenovićem srozali ovaj parlament", odgovorio je Vučurović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније