Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: O.Z. ]

24. 10. 2019. 12:09 >> 12:07
5

ZAHTJEV DF-A

Vratiti Mandiću pasoš zbog puta u Vašington

Šef poslaničkog kluba Demokratskog fronta (DF) Milutin Đukanović uputio je dopis predsjedniku Skupštine Crne Gore Ivanu Brajoviću da se u ime Parlamenta obrati Višem sudu sa zahtjevom da se vrati diplomatski pasoš Andriji Mandiću, kako bi mogao da prisustvuje 17. Parlamentarnom obavještajno-bezbjedonosnom forumu 12. decembra u Vašingtonu, ali i kako bi ubuduće mogao da normalno obavlja međunarodne političke aktivnosti.

Iz DF- je saopšteno da je američki Kongresmen Robert Pitenger, predsjedavajući parlamentarne obavještajne službe - bezbjednosnosnog foruma (Chairman Parliamentary Intelligence - Security Forum) pozvao poslanike Andriju Mandića i Nebojšu Medojevića, članove parlamentarnog odbora za odbranu i bezbjednost Skupštine Crne Gore, da budu delegati na 17. Parlamentarnom obavještajno - bezbjedonosnom forumu 12. decembra u Vašingtonu. 

"Imajući u vidu da su teme ove konfenercije vezane za modalitete hibridnih prijetnji nacionalnoj bezbjednosti i da su predavači eminentni eksperti iz Kongresa SAD-a, cijenimo da bi učešće na ovoj konferenciji podiglo nivo znanja i vještina poslanika Mandića i Medojevića o važnim aspektima hibridnog ratovanja koje postaje globalna bezbjednosna pretnja", zaključuje se u dopisu upućenom predsjedniku Skupštine.

Iz DF-a podsjećaju da su Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću oduzeti pasoši prije tri godine, čime je, kako su istakli, nanijeta ogromna šteta Demokratskom frontu, koji zbog toga nije mogao da ima redovne međunarodne političke aktivnosti.

"Poziv sa ovako značajne adrese iz američkog Kongresa, najviše govori o tome da je oduzimanje pasoša liderima DF-a diktatorski i diskriminatorski potez kojim se režim obračunava sa svojim najvećim protivnikom", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније