Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina ]

24. 10. 2019. 15:45 >> 20:09
5

VUČIĆ S MILOŠEVIĆEM

"Dobri odnosi Srbije i CG važni za stabilnost regiona"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poželio je danas uspješan diplomatski mandat Tarzanu Miloševiću u Beogradu i da predanim radom doprinese saradnji od obostranog interesa Srbije i Crne Gore.

Vučić je danas primio akreditivna pisma novog ambasadora Crne Gore u Beogradu. Predsjednik Srbije je naglasio da će nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu.

On je rekao da ostaje posvećen daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom, uz očekivanje da dvije zemlje sva otvorena pitanja rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način.

"Dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za njihove građane, važni su i za regionalnu stabilnost", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Navodi se da su se Vučić i Milošević saglasili da dvije države treba da nastave sa međusobnom podrškom u procesu evrointegracija i da prioritet daju infrastrukturnom povezivanju i ekonomskoj saradnji.

Vučić je Miloševića upoznao sa inicijativom iz Zajedničke deklaracije sa premijerima Sjeverne Makedonije i Albanije o primjeni četiri slobode Evropske unije na Zapadnom Balkanu, koja treba da pomogne slobodnom protoku ljudi, robe, usluga i kapitala.

Milošević je rekao da je primjetan ekonomski napredak Srbije, posebno po broju otvorenih radnih mjesta.

"Milošević je predložio konkretne projekte olakšavanja prekograničnog prometa robe, posebno poljoprivrednih proizvoda", saopštila je Služba za informisanje predsjednika Srbije.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније