Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

30. 10. 2019. 13:00 >> 16:12
17

MARKOVIĆ U PARLAMENTU

Nema tužilačke diktature prema DF-u

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković ocijenio je neistinitim stav jednog od lidera DF-a Andrije Mandića o tome da Vlada podržava navodnu tužilačku diktaturu prema Demokratskom frontu (DF).

Poslanik DF-a Andrija Mandić pitao je premijera da li tužilaštvo, nezakonitim obračunavanjem sa opozicionim poslanicima, želi da skrene pažnju javnosti sa afera čiji su oni učesnici.

“Da li protivustavno, nezakonito i političkim razlozima podstaknuto djelovanje Specijalnog i Vrhovnog državnog tužilaštva prema DF-u, a posebno najnovija podmetanja Nebojši Medojeviću, predstavlja samo još jedan potez u nizu tužilačke diktature koju Vlada snažno podržava ili se radi o nečem drugom”, navodi Mandić.

Marković je u odgovoru Mandiću rekao da niko “naša otvorena pitanja ne može riješiti bez mi sami”.

Zato, kako je rekao, “ne bi trebalo tragati za razlozima sistemskog progona i obespravljenosti, jer oni ne postoji”.

“Ali je vaše pravo da mislite da ste predmet 'razuzdane tužilačke diktature' i ja to poštujem. Ali opasku da tu navodnu diktaturu snažno podržava Vlada odbacujem kao neistinitu. Vaš lični osjećaj je jedno, ali etiketiranje vlade kao pristrasne je neobjektivno i nedopustivo”, poručio je Mandić.

Vlada se, prema riječima Markovića, u ovom trenutku bavi povećanjem plata u zdravstvu, prosvjeti, te kako da nastavi ekonomski rast.

“Na vaš ignorantski odnos prema ovim temama nudim vam dijalog. Kako bilo, i kao pravnik i kao zvaničnik, izabrao sam da poštujem pretpostavku nevinosti, kako u slučaju vašeg poslanika Nebojše Medojevića, tako i u kontekstu vaših optužbi na račun nadležnih tužilaca”, rekao je Marković.

On je rekao da će, dok god vodi vladu, insistirati da se zakoni poštuju.

"Kad se zakon usvoji ovdje, jednaka je vaša obaveza da ga poštujete. I svakog druga u zemlji. I pojedinca, i sveštenika, i mitropolita, i predsjednika Vlade, i predsjednika države", poručio je Marković.

Dosta je, kaže Marković, bilo priče o zločincima, neprijateljstvu i mržnji:" Mislim da su Crnogorci 1916. bili prvi put zajedno. A 1918. već smo bili u dvije kolone. Pa smo 1999. opet bili u dvije kolone, pa 2006. u nekim kolonama. Interesantno je da ste u novijoj istoriji vi uvijek bili u drugoj koloni koja ne poštuje zakone i državu".

Marković je rekao da na vlast nijesu došli s ulice, kako je to ocijenio poslanik Mandić.

"Nema nikakvog dolaska na vlast ulicom i na nezakonit način, i to moramo da poštujemo", rekao je Marković.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније