Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

31. 10. 2019. 12:01 >> 12:04

ERMENC S BOŠKOVIĆEM

Iskustvo CG značajno za širi region

Iskustvo Crne Gore, njen ulazak u NATO i odlična pozicija na putu ka EU predstavljaju fantastičan uspjeh i dragocjeni su za region širi od Zapadnog Balkana, ocijenila je načelnica Generalštaba Vojske Slovenije general major Alenkom Ermenc na sastanku s ministrom odbrane naše zemlje Predragom Boškovićem.

Ermenc je naglasila i da je bliska saradnja dvije zemlje na polju odbrane značajna, što u velikoj mjeri doprinosi stabilnosti regiona, naglasivši da su današnji susreti odlična prilika za definisanje smjerova njenog daljeg intenziviranja.

"Poseban akcenat je stavila na nastavak saradnje u okviru Pojačanog isturenog prisustva (eFP, enhanced Forward Presence), u Letoniji, kao i na dalje unaprjeđivanje saradnje između vazduhoplovstava i mornarica dvije zemlje", naglasili su iz Ministarstva odbrane.

Bošković je istakao da je podrška i pomoć Slovenije za Crnu Goru od nemjerljivog značaja za razvoj i napredak vojske.

"Ministar je ukazao i na značaj priključenja ostalih zemalja Zapadnog Balkana NATO Alijansi, kao najbolju garanciju mira i stabilnosti u ovom dijelu Evrope.  Bošković je Ermencovu informisao o strateškim planovima razvoja Ministarstva odbrane, aktuelnoj međunarodnoj i saradnji sa NATO strukturama, doprinosu Crne Gore kolektivnom sistemu bezbjednosti, kao i razvoju ljudskih resursa u crnogorskim odbrambenim strukturama", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније