Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

31. 10. 2019. 13:26   >>  13:30

LIBERALNA PARTIJA

Obilježili 15 godina postojanja i 30 godina liberalizma

Liberalna partija (LP) obilježila je sinoć jubilej 15 godina od osnivanja partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori. Svečanost je bila prilika da se obilježi i prijem LP u punopravno članstvo ALDE saveza liberala Evrope, moćne političke asocijacije koja okuplja preko 60 partija iz Evrope, 7 premijera, preko 15 vlada država Evropske unije a treća je snaga u Evropskom parlamentu.

Kako je saopšteno iz LP, obraćajući se mnogobrojnim gostima i članstvu, predsjednik Andrija Popović kazao je da je taj jubilej sebe ugradio u temelje moderne Crne Gore.

"Kao liberal uvijek sam osjećao da pripadam društvu slobodnih i drugačijih ljudi, onih koji su spremni da prihvate drugog i drugačijeg, kod kojih ima dovoljno mjesta za sve ali čija tolerancija nije bezgranična, ne, ona je veoma osjetljiva na svaku nepravdu, tiraniju i neslobodu, zato se kao liberali osjećamo i kao ljudi koji su spremni da uvijek hrabro, otvoreno i jasno, bez kalkulacija, kažu istinu i da razgovaraju o svemu, jer nema tabu teme", kazao je Popović.

On je dodao da je Crnoj Gori potrebno još mnogo iskrenosti i dobre volje, mnogo dijaloga i razgovora a manje ekstremizma, agresije i politike bezgraničnog egoizma i uskopartijskih interesa.

"Konkretni i realni programi koje će građani morati da prepoznaju, umjesto praznih riječi i unošenja mržnje i razdora, mnogo više zajedničkog rada i doprinosa svih zajedničkom dobru i dogovoru bez kojeg nema napretka ukupnog društva", dodao je Popović.

Otvarajući svečanost, potparol LP Ammar Borančić naveo je da 15 godina Liberalne partije i 30 godina liberalizma u Crnoj Gori nije samo praznik za liberale već i važan datum crnogorske istorije, koji je trajno obilježio njenu modernizaciju i njeno današnje mjesto u svijetu. On je kazao da su čestitke LP stigle od rukovodstva Liberalne internacionale, ALDE saveza i drugih partija i organizacija iz države, regiona i Evrope.

Svečanosti je prisustvovalo oko tri sotine zvanica, članstva, gostiju iz svih društveno-političkih i međunarodnih struktura, uz bogat kulturno-umjetnički program. Tom prilikom prikazan je i kratak film o istorijatu crnogorskih liberala i Liberalne partije od osnivanja do današnjih dana koji je, kako navode iz LP, ispraćen sa ovacijama i aplauzima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније