Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: J.B.Č. ]

01. 11. 2019. 17:47 >> 17:52
4

DF POZIVA

"I Marković da podnese ostavku"

Demokratski front (DF) pozdravio je potez ministra turizma i održivog razvoja Pavla Radulovića da odnese ostavku i pozvao premijera Duška Markovića da učini isto. Tako bi, kako navode iz tog političkog saveza, u praksi potvrdio svoju priču da je za rješavanje krize u Crnoj Gori kroz dijalog i dogovor.

Podsjećamo, Radulović je danas podnio ostavku nakon što je sinoć objavljen snimak iz kojeg se zaključuje da su građevinski inspekori Zoran Bošković i Vladan Juretić navodno reketirali biznismena Boška Nenezića, kako bi mu omogućili da nastavi gradnju objekta u Budvi, uprkos istekloj dozvoli.

"Demokratski Front u kontinuitetu upozorava da je korupcija u Crnoj Gori postala sistemska i da je kao kancer zahvatila i razorila sve institucije sistema. Svaki dan naša javnost je zapljusnuta dokazima koji nedvosmisleno pokazuju da u Crnoj Gori ne vladaju ni zakoni ni institucije i da je odnos prema korupciji postao odnos prema vitalnim interesima ovog naroda i države", navodi se u saopštenju DF-a.

Iz tog političkog saveza ocjenjuju da je ostavka ministra Radulovića pokazala da i u režimu postoje ljudi koji nijesu spremni da mirno prihvataju lopovluk i kriminal, bez ikakvog osjećaja političke odgovornosti.

"DF poziva Duška Markovića, kao premijera da podnese ostavku i da se ne sakriva iza ostavke ministra kojeg je on predložio. Distanciranje Markovića i Pažina od Stankovića i Katnića, danas kada svi u Crnoj Gori vide da je tužilaštvo leglo korupcije i organizovanog kriminala, mi dozivljavamo kao najobičnije licemjerje i posljedicu pritisaka međunarodne zajednice, koja od Đukanovića i Markovića traže hitnu smjenu Stankovića i Katnića. Mi u DF-u odlično pamtimo kako je Vlada Duška Markovića, nagrađivala stanovima i bonusima tužioca Čađenovića zbog lažnog suđenja liderima DF-a", dodaje se u saopštenju.

DF poziva Duška Markovića da odmah podnese ostavku zbog, kako su kazali, iste objektivne odgovornosti, na koju pozivaju Stankovića i Katnića da podnesu ostavke.

"Ostavka Duška Markovića i pad Vlade bi otvorio politički proces dijaloga o rješavanju duboke sistemske političke krize koja ugrožava vitalne interese naroda i države", kazali su iz DF-a

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније