Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: rtcg.me, Objavio: I. P. ]

05. 11. 2019. 11:55   >>  16:08 1

BRAJOVIĆ OCIJENIO

Proširenje EU da ostane visoko na agendi

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović ukazao je na važnost evropskih integracija regiona, iz ocjenu da je bitno da pristupanje Zapadnog Balkana ostane visoko na agendi EU.

Brajović je to rekao na sastanku sa delegacijom Predstavničkog doma Velikog Vojvodstva Luksemburg, koju predvodi predsjednik Fernand Etgen.

Izrazio je Brajović zadovoljstvo odnosima Crne Gore i Luksemburga, koji su prijateljski i partnerski, uz prostor za unaprjeđenje parlamentarne saradnje, koju je važno dodatno intenzivirati.

"Istakao sam da je bitno da pristupanje Zapadnog Balkana ostane visoko na agendi EU, jer stabilnog regiona nema dok sve zemlje ne postanu članice EU. Perspektiva članstva u EU, u skladu sa individualnim zaslugama, treba da ostane glavni pokretač reformi u regionu Zapadnog Balkana", rekao je Brajović.

Bilo je riječi i o radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva koja će, kako navodi, dovesti do još boljeg izbornog zakonodavstva, u skladu sa preporukama međunarodne zajednice.

Brajović je rekao i da konsolidacija EU ne isključuje proširenja, navodeći kako "Luksemburg konstantno podržava Crnu Goru".

"Među prvima je ratifikovao naš sporazum sa NATO-om i podržava nas na putu ka EU", istakao je Brajović.

Predsjednik parlamenta je rekao da su na sastanku razgovarali o narednim koracima kojeb i Crna Gora trebalo da preduzme na svom integracijskom putu, kao i o ne baš dobrim vijestima koje su iz Brisela stigle kada nije data saglasnost za otvaranje pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

"Tražili smo podršku partnera iz Luksemburga da na tom planu porade sa svojim partnerima u EU, i dobili smo apsolutnu podršku", naveo je Brajović, prenijela je Mina.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније