Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

05. 11. 2019. 14:04   >>  14:04 8

ABAZOVIĆ ZA RCG

"URA neće podržati proteste DF-a"

Građanski pokret URA neće podržati najavljene proteste Demokratskog fronta (DF), kazao je u "Intervjuu" Radiju Crne Gore (RCG) lider Dritan Abazović.

Vremena za dogovor o tehničkoj Vladi više nema pa stoga Abazović još jednom poziva opozicionare na aktivan bojkot Skupštine, ali i bojkot parlamentarnih izbora na jesen naredne godine. Ako bi se ipak stvorili uslovi za fer i dekomokratske izbore, što je prema ocjeni predsjednika Ure malo vjerovatno, ta partija je za samostalan nastup.

Ne postoji politička volja za dogovor o tehničkoj vladi, DPS neće pristati na uslove koje postavlja opozicija i stoga oni koji pregovaraju treba hitno da izađu iz Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, jasan je Abazović.

"Mi treba da kažemo ukoliko ne želite ovo da prihvatate, nema više razgovora. Mi u Građanskom pokretu URA ne vidimo nikakve fekte, vidimo samo rijaliti", rekao je Abazović.

Prema riječima Abazovića alternativa je aktivan bojkot, priprema uslova za proteste, ali stvaranje situacije u kojoj će DPS učestvovati sam na izborima. To će, kakao ocjenjuje značiti delegitimisanje sistema.

Bez obzira na činjeniocu što protesti pokreta "Odupri se" nijesu imali značajnije efekte, Abazović vjeruje da su građani prvi put poslali jasnu poruku da je neophodna smjena Vlasti i da su se građani prvi put jedinsstveni ustali protiv konkretnog slučaja.

Na pitanje RCG, da li su takozvani opozicioni "karavani podrške" organizovani uoči protesta uticali na to da je sve manje ljudi na protestima, Abazović uvjerava da bilo kakava opoziciona podrška te vrste nije bila potrebna i da se trebalo skoncentrisati na proteste koji su subotom uveče organizovani u Podgorici.

"Sve drugo značilo je dodatnu konfuziju", kaže Abazović

Abazović je istakao da Građanski pokret URA neće podržati proteste koje najavljuje DF.

"Bilo što što je u organizaciji DF-a mi nećemo podržati. Ako bude neka zajednička akcija opozicije otvoreni smo za razgovor. Hipotetički, ako bi izbori bili oganizovani po fer i demokratskim pravilima, koji bi bili podržani od cijele opozicije, URA bi na takve izbore izašla samostalno", dodao je Abazović.

Iako cijela opozicija želi smjenu vlasti u ovom trenutku ne postoji unutaropozicioni dogovor oko načna na koji se taj cilj može ostvariti, zaključio je u "Intervjuu" RCG lider Građanskog pokreta URA.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније