Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Objavila: M.L.B. [ Mina ]

05. 11. 2019. 14:57 >> 19:51

VEĆINA SAGLASNA

Rad Odbora će vjerovatno biti produžen

Demokratska partija socijalista (DPS) nema ništa protiv da rok za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva bude produžen, kazao je poslanik te stranke Nikola Divanović, ističući da je za njih najvažniji kvalitet usvojenih zakonskih rješenja.

On je podsjetio da je pred Odborom 18 zakonskih rješenja koja treba da garantuju bolju implementaciju izbornih zakona.

„Nama je u interesu da ta zakonska rješenja budu konkretna. Kada je u pitanju rok, nemamo ništa protiv, i ne smeta nam da ga u korist kvaliteta pomjerimo za neko određeno vrijeme“, kazao je Divanović novinarima u parlamentu.

Prema njegovim riječima, uputno je da rješenja koja su radne grupe već pripremile treba ponuditi kao takva, u kompletu, ne čekajući neki finalni rok.

Na pitanje koji bi rok bio objektivan, s obzirom na dinamiku rada Odbora, Divanović je rekao da je to onaj rok koji je moguće sprovesti u praksi.

"To će zavisiti, svakako, od svih aktera koji učestvuju u ovom procesu. To nije pitanje samo za DPS, nego za sve učesnike“, kazao je Divanović.

On je rekao da se na svih sedam radnih grupa osjeća konstruktivan pristup i radna atmosfera.

Upitan da li je 31. decembar kao rok prihvatlji za DPS, Divanović je kazao da je toj partiji imperativ da se drži preporuka ODIHR-a.

„U tom smislu, smatram da je kraj godine zaista krajnji rok da se to i realizuje“, rekao je Divanović, ističući da je optimista da će to biti završeno u neko dogledno vrijeme.

On je dodao da je DPS otvoren prema svima koji žele da doprinesu tom procesu.

Odbor za reformu izbornog zakonodavstva teško može do 15. novembra završiti posao zbog kojeg je formiran, pa je produženje tog roka realno, smatra nezavisni poslanik Neđeljko Rudović, navodeći da su toga vjerovatno svjesni i u vladajućoj većini.

Optimalan rok za rad Odbora za reformu izbornog zakonodavstva bio bi do proljećnog zasjedanja parlamenta, smatra član tog Odbora i potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније