Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina [ Objavio: O.Z. ]

07. 11. 2019. 21:45   >>  21:51

EKPERTI ODIHR-A

Napredak zavisi od dogovora svih političkih aktera

Dalji napredak na putu izborne reforme zavisi od dogovora svih političkih aktera, ocijenili su eksperti ODIHR-a na sastancima sa predsjednikom Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Branimirom Gvozdenovićem i članovima tog skupštinskog tijela.

Članovi Radnog odbora 1 Odbora za izboru reformu zajedno sa predstavnicima nevladinog sektora susreli su se sa izbornim savjetnikom u sjedištu ODIHR-a u Varšavi Oleksi Ličkovah i ekspertkinjom za izborne procese Elenom Kovaljovom.

Kako je saopšteno iz parlamenta, eksperti su se sastali i sa Gvozdenovićem.

Eksperti su naveli da su zadovoljno rezultatima koji su postignuti kroz intenzivan rad tokom samih sastanaka i napretkom koji se ostvaruje u radu Odbora.

"Ocijenili su da dalji napredak na putu izborne reforme zavisi od dogovora svih političkih aktera", kaže se u saopštenju.

Posjeta je organizovana u cilju pružanja podrške članovima Radnog odbora 1, konkretno u odnosu na način implementacije preporuka OEBS/ODIHR-a povodom parlamentarnih izbora 2016. godine i predsjedničkih izbora prošle godine, a koje se odnose na Nacrt zakona o izboru poslanika i odbornika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније