Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan ]

08. 11. 2019. 07:08   >>  07:07 17

KOPRIVICA PORUČIO

Reforme završiti do kraja decembra

Pridruženi član iz nevladinog sektora u Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva Dragan Koprivica kazao je da je prethodno utvrđeni rok, 15. novembar, nerealno postavljen i da nije moguće da se u okviru njega završi kompletan posao.

On je predložio odboru 31. decembar kao novi rok za okončanje posla tog skupštinskog radnog tijela.

Kako je pojasnio, predlog da rok bude produžen na posljednji dan ove godine motivisan je prije svega procjenom da im za završetak cjelokupnog posla treba još makar 45 dana, kao i željom da ispoštuju važno demokratsko pravilo da se bitni elementi izbornog sistema ne mijenjaju u godini izbora.

"Treći je razlog da ostane dovoljno vremena za implementaciju onoga što kroz rad odbora bude dogovoreno ili usvojeno. Dakle, razlog za ovaj naš predlog nije neaktivnost odbora jer se radni odbori sastaju, analiziraju se moguća rješenja za promjene zakona i praksi i sa te strane nemamo zamjerki. Ono što je za nas od ključne važnosti jeste da se u ovom procesu dese promjene koje sistemski i suštinski mijenjaju dosadašnje loše prakse. Bez toga, ovo će ostati još jedna velika politička igra u kojoj su akteri vodili računa o partijskim interesima, a ne o interesima ovoga društva. Nadamo se da se to neće desiti", rekao je Koprivica.

Iz Socijalističke narodne partije (SNP) su saopštili da je predlog da se produži rok za završetak rada Odbora za reformu izbornog zakonodavstva još jedna potvrda da je rad tog skupštinskog tijela od samog početka opterećen brojnim nepravilnostima i da kao takav ne može dati željene rezultate.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније