Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Mina, Objavila: R.P. ]

08. 11. 2019. 20:52 >> 20:52
1

DEMOKRATE CG

Tehnička vlada jedno od rješenja, ne i jedino

Tehnička vlada je jedno od 100 rješenja, a ne jedino, saopštili su iz Demokratske Crne Gore, navodeći da su ostala rješenja jednako važna.

Iz Demokratskogi fronta (DF) ranije su saopštili da će podržati produženje roka za izborne reforme, pod uslovom da se prethodno donese odluka o formiranju prelazne vlade.

U reagovanju Demokrata navodi se da crnogorska javnost ovih dana svjedoči "kako dvojica Đukanovića, Milutin i Milo, u kontinuitetu obmanjuju javnost".

"Prvo su se dogovorili da zajedničkim snagama proguraju Gvozdenovićev plan bez tehničke vlade, a sada, kada je taj plan odbačen i prihvaćen Briselski, koji podrazumijeva i tehničku vladu, i kada smo predali više od 100 rješenja među kojima je i tehnička vlada, u ova dva tabora nastala je opšta panika", tvrde Demokrate.

Prema njihovim riječima, DF i Demokratska partija socijalista (DPS) hoće tehničku vladu, ali bez rješenja o eliminisanju providnih glasačkih listića, fantom birača, geometrijskih figura i flomastera, b.b. adresa na kojima se krije oko 50 hiljada fantom birača "i još stotinjak drugih rješenja koja drže DPS u defanzivnom položaju".

"Tog filma, gospodo Đukanovići, nećete gledati. Tehnička vlada je jedno od 100 rješenja, a ne samo jedno i jedino rješenje", kaže se u reagovanju.

Iz Demokratske Crne Gore su naglasili da su sva druga rješenja važna koliko i tehnička vlada.

"Zato se, za razliku od vas, borimo i za tehnicku vladu u koju ćete vi sa Đukanovićem, a ne mi, ali i za sva druga rješenja, kako nas DPS ne bi pobjeđivao onako kako je vas punih 30 godina", poručili su iz te partije DF-u.

Oni su pozvali taj politički savez da prestane sa napadima na opoziciju.

"Zasučite rukave, dostavite predloge ili, u suprotnom, potpišite da ćete bojkotovati izbore ako ne bude tehničke vlade i ako se ne usvoje rješenja za poštene izbore", zaključuje se u reagovanju Demokrata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније