Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

10. 11. 2019. 10:56 >> 10:53

DEMOKRATE

"Aktuelna vlast ne želi u EU"

Aktuelna vlast ne može da obezbijediti integraciju Crne Gore u Evropsku uniju, odnosno u društvo savremenih i demokratskih zemalja utemeljenih na vladavini prava, smatraju Demokrate.

Demokrate navode da je to sada potpuno jasno i vidljivo u gotovo svim društvenim segmentima.

"Stanje u sudstvu i tužilaštvu je nedopustivo za zemlje sa nižim stepenom razvoja demokratije, a ne za državu koja aplicira da bude dio najrazvijenijih zemalja. Ako sudska vlast ne poštuje Ustav, kako očekivati od ostalih državnih organa da poštuju zakone", navode oni u saopštenju.

Demokrate smatraju da godinama nema pomaka ni kada je posrijedi kriminal i korupcija.

"Čak se stvari vraćaju unazad. Ni jedna afera nije doživjela pravni epilog i rasplet, već je upravo suprotno od toga,2 smatraju oni.

"Uz sve to, DPS se sada bori da zadrži nedemokratske uslove u izbornim procesima i nastoji da očuva mehanizme manipulacija i zloupotreba. Koja to zamlja EU odbija da dodjeli adrese građanina? U kojoj zemlji EU 60% građana nema adresu? Dakle, ova vlast nije spremna da se odrekne nezakonitosti i čini sve da Crna Gora ne bude zemlja vladavine prava", pitaju Demokrate.

"U procesu EU integracija, došli smo do tačke kada nema više formalnog ispunjavanja obaveze, već se traže suštinski koraci. Te korake DPS ne želi da napravi," navode Demokrate.

Samo vlast zasnovana na volji naroda može odvesti zemlju u Evropsku uniju, a samo fer i slobodni izbori mogu obezbijediti formiranje vlasti koja je utemeljena na slobodno izraženoj volji građana, istakli su iz te partije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније