Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

11. 11. 2019. 18:38   >>  18:38 1

NIKOLIĆ I MASLENIKOV

Unaprijediti odnose Moskve i Podgorice

Predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Andrija Nikolić primio je novoimenovanog ambasadora Ruske Federacije Vladislava Vladislavoviča Maslenikova, koji je izrazio želju da odnosi dvije države budu unaprijeđeni u skladu sa viševjekovnim istorijskim i prijateljskim vezama.

Nikolić je ocijenio da je pogoršanje odnosa Crne Gore i Ruske Federacije dijelom nastupilo i zbog krupnih problema na međunarodnom planu, ali da je važno da danas postoji spremnost da se zajedničkim i postupnim radom prevaziđe aktuelno stanje.

“Zapadna orijentacija Crne Gore, ne treba da bude prepreka za unapređenje odnosa sa Rusijom. Parlamentarna diplomatija može biti jedan od modela za osavremenjavanje bilateralnih odnosa Moskve i Podgorice”, kazao je Nikolić.

Maslenikov se saglasio da je zategnutost u odnosima povezana, pored ostalog, i sa problemima na međunarodnom planu, uz ocjenu da narodi Crne Gore i Ruske Federacije zaslužuju bolje odnose.

“Što se Crne Gore tiče, ukoliko postoji politička volja za normalizacijom i jačanjem odnosa, mi smo spremni da idemo tim putem”, naglasio je ruski ambasador.

Maslenikov je kazao da Rusija sa interesovanjem prati proces proširenje EU i da nikada nije bila protiv širenja te organizacije, za razliku od “dobro poznatog” protivljenja Moskve NATO proširenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније