Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavila: M.M.Lj. ]

12. 11. 2019. 13:59 >> 14:00

RAONIĆ PREPORUČUJE

Uključiti konsultante u rad Odbora za reforme

Rok za završetak rada Odbora za izborne reforme realan je, ali su potrebni ozbiljnost i posvećenost kvalitetnom radu, ocijenio je predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić i dodao da treba uključiti konsultante iz međunarodnih organizacija.

Skupština Crne Gore podržala je sinoć, većinom glasova, predlog da rad Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog i drugog zakonodavstva bude produžen do 18. decembra.

Raonić je agenciji Mina kazao da je treći rok koji je u ponedeljak postavljen realan, kao i prethodna dva.

“Jedino što treba da uradimo je da se uozbiljimo i posvetimo kvalitetnom radu. U suprotnom i sva nova pomjeranja nemaju smisla”, istakao je Raonić.

On je ocijenio da je u rad Odbora potrebno uključiti konsultante iz međunarodnih organizacija, dobro izanalizirati sve modele, kako bi se prvih par mjeseci sljedeće godine posvetili implementiranju tih rješenja i kako bi izborna kampanja bila posvećena suština politike i političke borbe.

“Iako pomjeranje tog roka i ulazak u Novu godinu, ako bi bio predmet konsenzua, ne bi bilo ništa strašno, smatram da ne treba pomjerati rokove, jer očigledno bi to značilo da nema političke zrelosti za taj iskorak”, naveo je Raonić.

Zbog toga, kako je istakao, Evropska unija (EU) ovih dana treba maksimalno da uloži napore i dodatno pogura proces, kako bi se došlo do održivih rješenja.

“Neprihvatljivo je da ta tema dominira javnim diskusrom u posljednjoj godini mandata Vlade i da pojedine partije smatraju da je to tema na kojoj mogu da politički profitiraju”, naveo je Raonić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније