Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2013. 20:35 >> 21:37
12

BEZ EMOCIJA

Dačić: Nemojte da mislite da ne možemo bez vas

Predsjednik Vlade Srbije Ivica Dačić je kazao da nema dvije bliže države od Crne Gore i Srbije, ali da saradnja mora biti zasnovana na interesima dvije države. On je, u emisiji "Živa istina" kazao i da Srbija, ali i Crna Gora imaju pravo da se interesuju za pripadnike svog naroda u tim državama.

"Bliski smo kao narodi i države, jer smo imali zajedničku istoriju, prijatelje, neprijatelje... Svako ima pravo na svoj put", kazao je Dačić.

On je saopštio da dvije države treba da traže stalno zajedništvo na interesima i potrebama, a ne na mitovima i legendama.

"Nemojte samo da mislite da ne možemo bez vas, zato što mi se čini da malo pretjerujete u tome. Ja znam da možemo i jedni i drugi bez bilo koga, ali znam da zajedno možemo mnogo više", poručio je Dačić i dodao da sve treba da bude na dobrovoljnoj osnovi.

On kaže da dvije države treba da vide, da li imaju interesa za zajedničku saradnju.

"Ja nijesam sentimentalan", poručio je Dačić. On ističe i da je legitimno pravo i Crne Gore i Srbije da se interesuje za svoj narod u tim državama.

"Zašto je Crna Gora naš spoljnopolitički prioritet, zato što pored BiH i Republike Srpske najveći procenat Srba živi u Crnoj Gori i sasvim je logično da se interesujemo za njih", poručio je Dačić.



 

Dačić je u emisiji kazao i da je Njegoš, najveći i crnogorski i srpski pjesnik, ali nije svetac.

"I mislim da svi treba da se ponose Njegošem, a ne da se svađaju... Neka vam ostane Njegoš mi nećemo da vam ga uzmemo", poručio je Dačić.

Dačić: Šarić je u Crnoj Gori bio ugledan građanin

Dačić je kazao i da se nikada nije sreo sa Darkom Šarićem.

"Ja čovjeka ne poznajem, možda ga znate vi ovdje u Crnoj Gori, pošto je on iz Crne Gore došao u Srbiju i ovdje je bio ugledan građanin", kazao je Dačić u emisiji "Živa istina".

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније