Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

20. 09. 2013. 21:04 >> 21:05

ZA SJEVER

Pozitivna: Odrediti lokaciju za deponiju

Pozitivna Crna Gora će zahtjevati da se konačno definišu tačne lokacije za regionalnu deponiju na sjeveru, što bi bio prvi i možda najkrupniji korak ka njenoj izgradnji, saopštio je Veljko Dedejić, koordinatora Pozitivne za Mojkovac.

On kaže da bi na taj način građanima Mojkovca bilo ispunjeno, Ustavom garantovano, osnovno ljudsko pravo na zdravu životnu sredinu.

Mojkovac kao i mnogi drugi gradovi na sjeveru Crne Gore, kako kaže Dedejić, odlažu otpad na višedecenijskim "privremenim" lokacijama u blizini rijeka.

"Naime, na obali Tare, završava oko 3000 tona komunalnog i medicinskog otpada, koji se na godišnjem nivou skupi iz Mojkovca i Kolašina. Posebno zabrinjava činjenica da, na području koje karakterišu obilne padavine, toksične materije dospjevaju u rijeku i imaju veoma negativne uticaje na život", poručio je koordinatora Pozitivne za Mojkovac.

Dedejić ističe da će Pozitivna Crna Gora, kao buduća stranka lokalnog parlamenta inicirati sastanke sa predstavnicima ostali sjevernih opština.

"A sve u cilju kako bi otpočeo proces riješavanja lokacije za regionalni deponiju za ovo područje Crne Gore", poručio je Dedejić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније