Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila B.B. ]

19. 11. 2019. 10:55   >>  10:58 10

SNP PORUČILA BRAJOVIĆU

Umjesto uvreda na račun crkve, bolje da da ostavku

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović, u Tirani na konferenciji o religiji, osuo je niz najprizemnijih optužbi i uvreda na račun Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, odnosno njene Mitropolije crnogorsko-primorske, a trebao bi, umjesto toga, da podnese ostavku zbog afera u koje je upleten, istakli su u Socijalističkoj naprodnoj partiji.

Kako se dodaje u saopštenju SNP-a, Brajović je optužio SPC, njenu Mitropoliju i sveštenike da svojim djelovanjem na terenu izazivaju podjele u crnogorskom društvu i istovremeno podrivaju političko i pravno ustrojstvo države.

"Reče to onaj kome je Duško Knežević pokrivao minuse na platnim karticama, od preko pedeset hiljada eura. Reče to onaj zbog kojeg će građani plaćati milionske penale kineskim graditeljima, koji je kao ministar saobraćaja zaboravio da u projekat umetne milionski vrijednu, prilaznu petlju za autoput. Reče to isti gospodin koji je kao ministar policije, najprije iznjedrio, potom i zažmurio na aferu 'Limenka'. Reče to onaj koji je lažno svjedočio u slučaju 'Ramada'", navodi se u saopštenju.

O tome, kako kažu, da u Skupštini ne štiti dostojanstvo tog visokog doma i da mu poslanike napadaju, hapse i kidnapuju, nekom drugom prilikom.

"Mitropolija crnogorsko-primorska je dugi niz decenija najpoštovanija institucija u Crnoj Gori. To je ona institucija koja je očuvala i njegovala državnost i duhovnost naše države kroz vjekove. Stoga, Vaše klevetanje u tuđoj zemlji, pod patronatom ko zna kojeg organizatora, najbolje svjedoči o Vama. Narod je ovdje sačuvao svoju crkvu kroz vjekove, pa će je čuvati i sada od takvih koji hoće da zaborave na svoja nepočinstva i afere, pokušavajući da joj naude", napominju u SNP.

Kako se dodaje, uzaludan je Brajovićev bilo koji atak na svetinje, jer narod to neće dozvoliti.

Poručili su mu da umjesto ovakvih prizemnih denunciranja, podnese ostavku, a onda u tužilaštvo, da u redovnim postupcima pred institucijama sistema, odbrani sebe od brojnih optužbi koje ga prate minulih godina.

 

 

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније