Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

21. 09. 2013. 19:59   >>  20:03 1

PRVI PUT

SDP samostalno u Mojkovcu

Na predstojeće lokalne izbore u Mojkovcu, koji će se održati 16. novembra, Socijaldemokratska partija SDP će izaći samostalno odlučio je Opštinski odbor te partije, rekao je za Pobjedu njegov predsjednik Stevan Grdinić.

 

"Odluka odbora je definitivna. Budući da je Predsjedništvo SDP-a, ranije, predložilo samostalan izlazak, po statutu partije nema mogućnosti za preispitivanje naše odluke, od strane partijskog vrha", kazao je Grdinić.

SDP je na dosadašnje izbore u Mojkovcu uvijek izlazila u koaliciji sa DPS. Na predhodnim su te dvije partije osvojile vlast. Odluka lokalnih socijaldemokrata uslijedila je samo dva dana nakon što je kompletna opozicija potpisala koalicioni sporazum o zajedničkom izlasku na izbore.

U Demokratskoj partiji socijalista DPS, koja je bila spremna za još jedan koalicioni nastup sa SDP, nijesu iznenađeni odlukom svog tradicionalnog političkog partnera.

"Očekivali smo ovakvu odluku, jer je ranije bila nagoviještena od vrha SDP. Oni su ocijenili da im je u interesu da samostalno nastupe na izborima i tu nema šta da se komentariše. Što se nas tiče, bili smo raspoloženi za koaliciju. Ipak, spremali smo se i već duže vrijeme radimo kao da izlazimo samostalno, tako da odluka SDP neće uticati na nas i našu spremnost da pobijedimo na izborima", kazao je predsjednik OO DPS Dragan Mrdak.

(Pobjeda)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније