Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavio: I. P. ]

20. 11. 2019. 12:01 >> 20:09
1

ODBOR ZA ANTIKORUPCIJU

Radonjić nije došao na saslušanje

Direktor Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Sreten Radonjić nije jutros došao na konsultativno saslušanje pred nadležnim Odborom za antikorupciju.

 

Na sjednici je trebalo da bude obavljeno konsultativno saslušanje o Izmjenama zakona o sprječavanju korupcije i finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja.

Prvi čovjek ASK-a je, uoči sjednice, pismenim putem obavijestio predsjednika odbora Predraga Bulatovića da iz opravdanih razloga ne može prisustvovati današnjoj sjednici.

Sjednici je, u ime ASK-a, prirustvovao predsjednik Savjeta Momčilo Radulović, navodeći kako Agencija za sprečavanje korupcije intenzivno radi na izmjenama zakona koji se odnose na rad ASK-a.

Član odbora iz DF-a Jovan Vučurović kazao je da je sumnjivo to što Radonjić nije došao na konsultativno saopštenje, jer je samo on mogao odgovoriti na pitanja koja zanimaju građane i političku javnost.

"DF nema povjerenje u rad ASK-a", kazao je Vučurović.

Daliborka Pejović iz DPS-a saopštila je da postoje objektivni problemi u kojma agencija nije u mogućnosti da adekvatno odgovori kad je riječ o političkim kampanjama, dok je Milica Kovačević iz CDT-a ukazala na problem sa transparentnošću u finansiranju partija i izbornih kampanja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније