Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M ]

22. 11. 2019. 14:16 >> 14:14
3

VUJOVIĆ SMATRA

"Kriza političkog sistema zahtjeva dijalog"

Institucionalna kriza i kriza političkog sistema je toliko ozbiljna da zahtijeva ozbiljnu i osmišljenu inicijativu za sveobuhvatnim političkim dijalogom, a ne uzgredna i sporadična, a time i neozbiljna, pozivanja od strane pojedinih predstavnika vlasti, saopštio je generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović.

"Valjda nije potrebno da učimo najviše predstavnike vlasti političkoj abecedi. Pozivi takve vrste se ne šalju putem medija ili kroz fusnote odgovora na poslanička pitanja ili tokom premijerskog sata. To se ne radi ako stvarno hoćete dijalog oko svih otvorenih pitanja. To se radi samo kada hoćete da od ozbiljnog dijaloga pobjegnete i da kažete da ste ispunili formu", naveo je Vujović.

On navodi da nema fer uslova za izbore.

"Tužilastvo i Sudski savjet bez legitimiteta, Javni servis i ASK za koje EU kaže da su pod političkim uticajem, velike afere bez epiloga…. I imamo situaciju u kojoj nam vlast, onako uzgredno, ponekad poruči da su navodno spremni za razgovor. Kakav razgovor, o čemu, gdje, na kom nivou, na bazi kakve inicijative, to nam ne kažu. Malo je reći da je sve to neozbiljno", naveo je Vujović.

Premijer Markovic je iskusan i dovoljno politički obrazovan da zna kako se pokreće i vodi taj proces ako se želi istinski dijalog sa opozicijom oko svih otvorenih pitanja, navodi on.

"SDP je, dok je bio u vlasti, više puta demonstirao kako se vodi ozbiljan proces dijaloga vlasti i opozicije oko teških pitanja", rekao je Vujović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније