Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

Mina-business [ Objavio: O.Z. ]

22. 11. 2019. 16:38 >> 19:25

MARKOVIĆ SA GRADSKIM ČELNICIMA

Kapitalni projekti omogućiće dinamičniji razvoj Bara

Stabilizacija javnih finansija i fokusiranost na kapitalne projekte obezbijediće uslove za dinamičan razvoj Bara, bolju turističku ponudu i kvalitetniji život građana, saopštio je premijer Duško Marković na sastanku sa rukovodstvom barske Opštine.

Marković je predsjedniku Opštine Dušanu Raičeviću, potpredsjednicima Tanji Spičanović i Radomiru Novakoviću i građanima, čestitao Dan opštine.

Marković je, kako je saopšteno iz Vlade, pohvalio rezultate lokalne uprave i najavio nastavak podrške Vlade u realizaciji svih projekata koje će Bar učiniti privlačnijim kako za turiste, tako i za investitore i privrednike.

Predsjednik i potpredsjednici Opštine su zahvalili Markoviću i Vladi na podršci i saopštili da predano rade na modernizaciji lokalne uprave i podizanju njene efikasnosti.

Raičević je, kako se navodi, informisao Markovića o statusu realizacije razvojnih projekata u Baru.

On je kazao da se lokalne javne finansije stabilizuju, da im izvorni prihodi rastu i da će budžet za narednu godinu biti oko 23 miliona eura, što je za oko deset odsto više nego prethodne godine.

Iz Vlade su kazali da je kao prioritetno istaknuto rješavanje pitanje vodosnabdijevanja i predočene su aktivnosti na finalizaciji tog projekta.

“Na sastanku je razgovarano i o potrebi snaženja saobraćajne infrastrukture, i saopšteno da je u finalnoj fazi izrada preko 20 projekata čija realizacija se očekuje u narednim godinama”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici barske Opštine su ukazali na potrebu snaženja turističkog potencijala grada i izgradnju novih hotelskih kapaciteta.

“Poseban osvrt napravljen je u odnosu na potrebu unaprjeđenja stanja obrazovne infrastrukture, kao i na neophodnost izgradnje dnevnog centra za djecu i mlade sa smetnjama u razvoju”, dodali su iz Vlade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније