Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Pobjeda; Objavila: M.M ]

23. 11. 2019. 09:00   >>  10:42 1

RUDOVIĆ

Mogli bi da budemo dio rješenja za VDT i Sudski savjet

Član Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva Neđeljko Rudović saopštio je da će predstavnici opozicije predložiti model za primjenu eventualnog dogovora. Rudović nije isključio mogućnost sveobuhvatnog dogovora sa vladajućom koalicijom.

“Ako budemo imali dogovor o izbornim uslovima, počevši od izbornih zakona do medijskih, RTCG, izborne Komisije, ASK-a i ostalih povezanih institucija pod kontrolom DPS-a, onda na dnevni red može doći Vrhovni državni tužilac i Sudski savjet. Samo i isključivo na  način koji će značiti izbor osoba, koje nijesu iz DPS-a, sa kredibilitetom i autoritetom koje su prepoznate kao slobodni ljudi koji rade u skladu sa profesionalnom i ljudskom savjesću.”, kazao je Rudović za Pobjedu.

Rudović je sa Miodragom Lekićem i Demokratskom Crnom Gorom Alekse Bečića dio novog „opozicionog bloka za poštene izbore”.

Upitan da li će novoformirani „blok za poštene izbore” imati zajednička rješenja kada je u pitanju rad Odbora za izbornu reformu, Rudović ističe kako sa Miodragom Lekićem i predstavnicima Demokratske Crne Gore ima redovne konsultacije kada su u pitanju prihvatljivi izborni uslovi.

"Takođe tijesno sarađujem i sa Raškom Konjevićem, a sve u cilju da uspijemo u namjeri da se postigne dogovor koji će omogućiti opoziciji da ostvari iole regularnija pravila za izbornu utakmicu. U suprotnom, izborna utakmica u sadašnjem ambijentu bila bi obesmišljena, demokratske promjene nedostižne a dalje stagniranje i nazadovanje Crne Gore nastavljeno. U tom pogledu neophodno je da opozicija ima usaglašene zahtjeve i prijedloge tokom pregovora, uključujući i onaj koji se tiče modela za sprovođenje eventualnog dogovora. Pristati da sadašnja vlast sprovodi izborne zakone i povjerovati da će pošteno organizovati izbore oni koji su na osnovu crnih fondova, koverti i crnih kapuljača uzurpirali vlast, bilo bi više nego naivno. I neoprostivo", naveo je Rudović.

Na pitanje da li se razmišljalo da blok uz određena pojačanja bude jedna lista za naredne parlamentarne izbore, Rudović odgovara da su u ovoj fazi svi fokusirani na uspjeh u Odboru za sveobuhvatnu izbornu reformu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније