Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Mina, Objavio: I. P. ]

25. 11. 2019. 08:04 >> 08:03
4

NJEMAČKI AMBASADOR

CG da se rezultatima nametne Briselu

Crna Gora trebalo bi da pruži konretne rezultate ukoliko želi podršku za članstvo u Evropskoj uniji (EU), ocijenio je ambasador Njemačke u Crnoj Gori Robert Veber.

 

On je rekao Vijestima da će se Njemačka i dalje zalagati za proširenje EU na Zapadni Balkan, ali da se od Crne Gore očekuje borba protiv korupcije na svim nivoima i jačanje slobode medija.

Veber je ocijenio da je na Crnoj Gori da pruži konkretne rezultate i da će na taj način zemlja napredovati na putu ka članstvu u EU.

"U okviru tog procesa, Crna Gora je prešla značajan put. Zabrinutost u vezi sa mijenjanjem pravila tokom igre su razumnjivi, ali Crna Gora se ne smije obeshrabriti", smatra Veber.

On je kazao da je u pravcu članstva u EU Crna Gora do sada ostvarila značajan napredak.

"Da nije tako Crna Gora ne bi bila predvodnik evropskih integracija. Jačanje vladavine prava je dugotrajan i složen proces u kojem predstoji još dosta posla, ali prije svega u borbi protiv korupcije na svim nivoima i slobode medija", poručio je Veber.

Veber je rekao da evropska perspektiva za region postoji i da Zapadni Balkan može računati na podršku Njemačke.

"Zapadni Balkan je predvorje evropske kuće, a dvorište iza kuće. Iz tog razloga Njemačka je jasno podržala otvaranje pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom", rekao je Veber.

On je dodao da Njemačka žali što Evropski savjet nije donio odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, čime je poslao pogrešan signal regionu i da tu grešku treba ispraviti.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније