Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Objavila: M.M.Lj. ]

25. 11. 2019. 17:31 >> 17:34
2

VOŽNJA PODRŠKE

Stigao biciklom iz Brisela i predao zastavu mladima DPS-a

Biciklista Goran Cerović koji je krenuo na put od prijestonice Evropske unije, Brisela do Crne Gore stigao je danas u Podgoricu i simbolično predao zastavu EU mladima DPS-a. Predsjednik Savjeta mladih DPS Nikola Pešić kazao je da put Cerovića ima veoma jaku simboliku jer je i Crna Gora zadnjih deset godina od početka pregovora sa Evropskom unijom prešla nimalo lak put.

Cerović je ovim poduhvatom želio dad a podršku Demokratskoj partiji socijalista pred prestojeći Kongres, koja je, po njegovom mišljenju, je najsnažniji zamajac na putu Crne Gore ka EU.

“Prije 9 dana sam krenuo iz Brisela na put kroz 10 evropskih država i na taj način sam htio da pružim simboličnu  podršku čvrstom opredjeljenju Crne Gore ka evropskom putu kojim nas predvode DPS i Milo Đukanović. Zahvalio bih se posebno Predsjedniku partije, koji je podržao ovu moju inicijativu i poželio bih mu puno uspjeha na VIII Kongresu DPS koji nas ubrzo očekuje”, kazao je biciklista.

Nikola Pešić se u ime Demokratske partije socijalista i Savjeta mladih zahvalio Cerovići Goranu na ovoj inicijativi.

“Ovaj put ima veoma jaku simboliku jer je i Crna Gora zadnjih deset godina od početka pregovora sa Evropskom unijom prešla nimalo lak put. Goran je svoj cilj ostvario a ja se nadam da će i Crna Gora u nekom narednom periodu biti prva nova članica Evropske unije i na taj način ostvariti svoj cilj”, kazao je Pešić.

Cerović je kazao da ovaj put nije bio lak za njega kao što nije lak ni za Crnu Goru.

“Ali ako vjerujete u svoj cilj i vrijedno radite na tome, uspjeh će sigurno doći”, kaže Cerovič- .

On je simbolično predao mladima DPS-a zastavu EU koju donosi iz Brisela.

“Želim da evropske vrijednosti postanu sastavni dio našeg društva,  a upravo su naši mladi ljudi koji se takmiče, školuju, rade i žive u Evropskoj uniji, most koji nas spaja i preko kojeg se prenose te vrijednosti. U susret Kongresu, nadam se da će i mladi da dobiju značajniju šansu u politici kako bi evropske vrijednosti svakodnevno zastupali i za njih se zalagali i u crnogorskom društvu. Zahvalio bih se svima koji su me bodrili putem društvenih mreža i koji su mi slali poruke podrške i poželio puno sreće svima na VIII Kongresu DPS -a koji se održava u subotu”, zaključio je Cerović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније