Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Izvor: Dan, Objavio: I. P. ]

26. 11. 2019. 06:42   >>  07:54 8

"MORAJU TRAJATI"

Grdinić: Novi protest 7. decembra

Pokret Odupri se je spreman za ponovni izlazak na ulice, a naredno okupljanje biće najvjerovatnije naredne subote, 7. decembra, kazao je predstavnik tog pokreta Nikola Grdinić.

 

On je Danu rekao da je za to bila potrebna reorganizacija pokreta Odupri se, kao i analiza prethodnog rada, naročito zbog pogrešnih poteza koji su napravljeni.

“Protesti moraju trajati. Sve što se dešava na političkoj sceni, kao i ono što nas čeka sljedeće godine, imaće mnogo ozbiljnije domete u smislu pritiska na ovu bahatu vlast ukoliko budemo zreli da prepoznamo vrijednost kontinuiteta protesta. Suština je da je građanima potrebna garancija da će se desiti slobodni izbori. U ovom trenutku to niko ne garantuje. Ova i ovakva vlast je nebrojeno puta pokazala da joj se ne može vjerovati i da je spremna na sve kako bi opstala. Zbog toga smo i na proljeće krenuli ka totalnom bojkotu svih institucija, ali do tog cilja nismo došli. Sada smo u situaciji parcijalnog bojkota”, rekao je Grdinić.

Na pitanje kako gledaju na najavljeni protest Demokratskog fronta, takođe u decembru, Nikola Grdinić je istakao da se u pokretu raduju svakom okupljanju koji ima za cilj rušenje režima.

“U okviru ideje Odupri se postoji i dio koji promoviše protest na svim nivoima kao jedan od načina građanskog aktivizma u cilju podizanja političke svijesti svakog građanina. Tako može samo da nas raduje sve veći broj lokalnih protesta i inicijativa pojedinaca koji targetiraju društvene probleme i bore se za javni interes temeljno, argumentovano i hrabro. U svim tim aktivnostima vidimo udarce sistemu koji je na lošim vrijednostima kreirala ova vlast, kao i nadu da će doći do kreiranja alternative ovakvom sistemu, a tome svi zajedno moramo dati doprinos”, zaključio je Grdinić.

 

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније